Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asta Grabinskė: Vakarietiška tradicija įsigali Lietuvoje

Suskaudo dantį? Tikriausiai skubėsite pas odontologą. Sugedo automobilis? Jį pataisys kvalifikuotas meistras. Tvarkote finansinius reikalus? Patarimo kreipsitės į kvalifikuotą finansų konsultantą, ne į draugą ar giminaitį, nors net ir jie savo santaupas vis dažniau glaudžia nebe „kojinėje“, o renkasi modernias finansines priemones.
Asta Grabinskė
Asta Grabinskė / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Tokią tendenciją rodo „Aviva“ grupės užsakymu atliktas tarptautinis tyrimas. Profesionalaus finansų patarėjo poreikis Lietuvoje per pastaruosius dvejus metus stipriai išaugo: jei 2013 metais finansiniais klausimais ieškantys profesionalų – gyvybės draudimo tarpininkų, finansų konsultantų – pagalbos teigė 30 proc. apklausos dalyvių, šiemet profesionalioms konsultacijoms prioritetą teikė net 53 proc. apklaustųjų.

Auganti Lietuvos vidaus paklausa bei vartojimas leidžia gyventojams daugiau asmeninių lėšų skirti taupymui ir investavimui. Vien gyvybės draudimo rinkos augimas per pirmuosius aštuonis šių metų mėnesius siekė beveik 12 proc. Net 58 proc. „Aviva“ grupės tyrimo dalyvių teigė pirmenybę teikiantys santaupų įdarbinimui per finansinius instrumentus, o ne kaupimui namuose, visgi tik kiek daugiau nei pusė jų teigė suprantantys, kaip pasirinkti tinkamas taupymo priemones.

Valstybėse, turinčiose gilias taupymo ir investavimo tradicijas, finansų konsultanto profesija priskiriama prestižinėms.

Šiame kontekste sparčiai auga ir profesionalių finansų valdymo paslaugų poreikis, juk gyvenimo tempas ne visada leidžia gyvybės draudimo ar investavimo paslaugas perprasti pačiam, vis daugiau žmonių ieško greito ir kvalifikuoto patarimo. Juolab, kad tinkamiausio taupymo ar investavimo būdo pasirinkimas, nuolatinis padėties finansų rinkose stebėjimas reikalauja ypatingai daug laiko ir specifinių žinių.

Valstybėse, turinčiose gilias taupymo ir investavimo tradicijas, finansų konsultanto profesija priskiriama prestižinėms. Ši veikla dažnai išauga į šeimos verslą, pritraukiami artimieji, draugai.

Vyrai dirba su žmonomis, tėvai su vaikais – šiuo metu vien „Aviva Lietuva“ beveik 500 finansų konsultantų jungiančiame tinkle sėkmingai veikia jau 28 šeimos verslai. Ilgalaikio asmeninio ryšio su klientu puoselėjimas visą sutarties laikotarpį, kasmetiniai susitikimai ir nuoširdus bendravimas su klientu, per beveik 15 veiklos Lietuvoje metų atvedė mus į gyvybės draudimo rinkos lyderius.

Kaip rodo mūsų patirtis, finansų konsultantas neretai tampa ne tik vedliu taupymo ir investavimo klausimais, bet ir artimu šeimos draugu, į kurį atsiremiama tiek sunkiomis, tiek svarbiausiomis ir gražiausiomis gyvenimo akimirkomis.

Klientas bet kuriuo klausimu, kada tik prireiks turi šalia patikimą, profesionalų patarėją. Vakarietiška tradicija žingsnis po žingsnio įsigali Lietuvoje – finansų valdymo klausimų nebepaliekame likimui, o draudžiamės nuo jo pasekmių.

Asta Grabinskė yra gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito