Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalia Asanavičiūtė: „Lemonui“ ir „Danieliui“ rentos, o kas Lietuvai?

Pasibaigus Seimo rinkimų maratonui, besidžiaugiant gana gausiu balsuojančiųjų Lietuvos piliečių užsienyje skaičiumi, visgi liūdina žemas bendras rinkėjų aktyvumas. Mažiau nei pusė balso teisę turinčiųjų balsavimas signalizuoja kelias tendencijas – žemą pasitikėjimą Seimu, pokyčiais bei nebesidomėjimą ir nusivylimą bendrąja politika. Piliečiai vis dar mažai įsitraukia į Lietuvos politinį ir pilietinį gyvenimą.
Dalia Asanavičiūtė
Dalia Asanavičiūtė / E.Genio / Lrt.lt nuotr.

Naujai išrinktiesiems Seimo nariams dar nepradėjus darbo, o šią kadenciją baigiant dabartiniams Seimo nariams, stebime nebeišrinktų Seimo narių pasiutpolkę, griebiantis šiaudo, teisingiau savo kėdės ir nenorint susitaikyti su prievole palikti ketverius metus buvusią darbo vietą. Apima svetima gėda, stebint bandymą įtvirtinti rentas neperrinktiems Seimo ir Vyriausybės vadovams. Visais įmanomais būdais bandoma rasti landą LLRA-KŠS prašliaužti 5% patekimo į Seimą kartelę.

Pataisų iniciatoriai bando pasislėpti po geradarių kauke ir prikelti „naujam“ gyvenimui teikiant pataisas dar 2007 metais Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės Akto signatarų statuso įstatymo pakeitimo ir papildymo projektą. Neva šios pastangos dedamos dėl platesnio rato buvusiųjų Seimo narių finansinės ir socialinės aplinkos gerinimo. Ir tai daroma būtent tuo metu ir dabar, kai Valstybė jau turi didelį įsiskolinimą dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos ir jos sukeltų ekonominių sunkumų padarinių.

Apima svetima gėda, stebint bandymą įtvirtinti rentas neperrinktiems Seimo ir Vyriausybės vadovams.

Labai apmaudu, kad paskutiniosiomis dienomis visais įmanomais būdais bandoma tuštint mūsų Valstybės kišenes. Kai tuo metu dėl COVID-19 sukeltos pandemijos medikai vos laikydamiesi ant kojų dirba viršvalandžius. Ieškoma būdų ir lėšų padidinti medikų, pedagogų atlyginimus.

Atmestas Įstatymas, numatantis finansinę paramą lituanistinėms neformaliojo švietimo mokykloms, veikiančioms užsienyje ir puoselėjančioms lietuvišką identitetą ateities kartoms. Lietuvos Respublikos Vyriausybės Įstatymo atmetimo atsakyme viena iš nurodytų priežasčių buvo duomenų trūkumas, kurie būtini skaidriam ir teisėtam Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų apskaičiavimui ir paskirstymui.

Tokiu būdu abejojama žmonių, dirbančių savanoriškais pagrindais Lietuvai ir už Lietuvą nuoširdumu ir tyrais motyvais. Pasirodo, kad kai kuriems Seimo ex-nariams renta – išlaikymas yra suvokiama kaip gerokai didesnė vertybė ir aukštesnis moralės lygmuo nei lietuviško identiteto išsaugojimas ir puoselėjimas.

Koalicijos susitarime skelbiama, jog politinės Seimo ir Vyriausybės atsakomybių pozicijos skirstomos remiantis kompetencijos ir nepriekaištingos reputacijos principais. Valstybinis vertybinis mąstymas – to linkiu tiek sau, tiek kolegoms – Seimo nariams. Buvome išrinkti spręsti ne savo gerovės klausimų, bet Lietuvos ir jos žmonių gerovės.

Dalia Asanavičiūtė yra yra būsima (2020-2024 m. kadencijos) Seimo narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas