Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jolanta Bielskienė: Opozicija nori, kad Ministras Pirmininkas dirbtų tik jai, o ne Lietuvai

Opozicijoje esantys konservatoriai reiškia pretenzijas, kad Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius neatvyko į rugsėjo 24 d. jų Seime organizuotą diskusiją eksporto bei ekonomikos klausimais.
Jolanta Bielskienė
Jolanta Bielskienė / Valdo Šereikos nuotr.

Deja, Vyriausybės vadovui apie į Seimo posėdžio darbotvarkės klausimus įtrauktą šį opozicijos pasiūlytą klausimą buvo pranešta tik išvakarėse – rugsėjo 23 dienos pavakarę. Akivaizdu, kad konservatoriai nelabai ir norėjo, kad premjeras jų diskusijoje dalyvautų. Greičiausiai dėl to, kad neturėdami rimtų kritinių pastabų dėl Vyriausybės darbo, dirbtinai jas kuria.

Ministro Pirmininko A.Butkevičiaus darbotvarkė paprastai sudarinėjama prieš mėnesį, o kai kurie susitikimai, posėdžiai numatomi prieš kelis mėnesius. Todėl galimybių keisti visos dienos  darbotvarkę dėl Seime vykstančių diskusijų Ministras Pirmininkas neturėjo.

Kai A.Butkevičius dėl objektyvių priežasčių negali atvykti į visus opozicijos organizuojamas „viešųjų ryšių akcijas“, prasideda pretenzijos.

A.Butkevičius kaip tik tą dieną jau turėjo koreguoti savo, kaip Vyriausybės vadovo, darbotvarkę, kad Seime atsakinėtų į parlamentarų klausimus apie šeimos reikalus. Laikas buvo gaištamas, pavyzdžiui, atsakinėjant į tokius konservatoriaus Sergejaus Jovaišos prašymus Premjerui „papiršliauti“. Ar čia jau pasiektas aukščiausias konservatorių politinio sąmoningumo lygis?

Praėjusią kadenciją Premjero pareigas ėjęs konservatorius Andrius Kubilius nuolat sėdėdavo Seime. Vyriausybė, matyt, dirbo ir be jo. 

A.Butkevičiaus Vyriausybė dirba taip pat tam tikros krizės ir iššūkių sąlygomis. Rusijos embargas iš tikrųjų reikšmingai kirto mūsų šalies eksportui. Viena didžiausių šios Vyriausybės užduočių – surasti naujas rinkas, kad verslas galėtų eksportuoti į jas. Tai konkretus ir dirbamas darbas, jau davęs akivaizdžių rezultatų. Ministro Pirmininko darbotvarkė perpildyta visais su Vyriausybės darbu susijusiais klausimais.

Opozicija toliau organizuodama diskusijas Seime nori, kad Premjeras tik atsakinėtų į jų klausimus ir dirbtų tik jiems. Kai A.Butkevičius dėl objektyvių priežasčių negali atvykti į visus opozicijos organizuojamas „viešųjų ryšių akcijas“, prasideda pretenzijos.

LSDP atsakingai pareiškia, kad tokie TS-LKD veiksmai daromi sąmoningai, kad trukdytų Premjero darbą ir išgalvotų jam kaltinimus vieną po kito.

Jolanta Bielskienė – LSDP infocentro vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas