Sportas gyvai

Julius Naščenkovas: Kairė ir dešinė vienijasi prieš bendrą priešą

Ar pastebėjote, kad nėra dienos be „tradicinių partijų“ aimanų, perspėjimų dėl tariamos Ramūno Karbauskio grėsmės, pašaipų iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos?
Julius Naščenkovas
Julius Naščenkovas

Klampiame negatyvios informacijos sraute užsivelia ir spręsti neskubantys, atidūs skaitytojai. Bet jeigu atkreipsite dėmesį į keturias aplinkybes, jos padės suvokti propagandos priežastis ir esmę.

Pirma, turite žinoti, kad rinkimų rezultatai pateikiami su nutylėjimu. Mums įvardina, kiek procentų kuri partija surinko balsų, bet patogiai nutyli, kad procentas suskaičiuotas ne nuo visų turinčių teisę balsuoti, bet tik nuo atėjusių balsuoti. Jeigu būtų pasakyta visa tiesa, tuomet girdėtumėme, kad už TS-LKD balsavo 10,9 proc., už LSDP – 7,3 proc., o už Liberalų sąjūdį – 4,5 visų rinkėjų. Pretenzijos bliūkšta, tiesa?

Tikslas – vienas: įrodyti, kad LVŽS nėra geresni už likusius. R.Karbauskį ir jo komandą reikia sutepti ta pačia tikrove, kurioje tarpsta „tradiciniai politikai“.

Antra, media grupėms naudinga tiražuoti neigiamą informaciją ne tik dėl didesnio paspaudimų skaičiaus. Anksčiau ar vėliau ministerijos, valstybės įstaigos, naujieji politikai skelbs media pirkimus ir rašysis bendradarbiavimo sutartis. Kas geriau motyvuoja, jeigu ne įrodymas, kokia nepalanki gali būti informacinė terpė viename ar kitame media kanale?

Trečia, negatyvios informacijos srautas – gynybinė reakcija. Jeigu žymūs apžvalgininkai, rinkimų rezultatų profesionalūs spėliotojai akimirkai nutiltų, kažkas galėtų dar kartą paklausti, ko jų įžvalgos vertos. Skambinimas pavojaus varpais užgožia tokius nereikalingus klausimus ir leidžia išsaugoti orų veidą.

Ketvirta, mūsų stebimas žinių srautas – ne chaotiški, atsitiktiniai tekstai, bet informacinės atakos. Tikslas – vienas: įrodyti, kad LVŽS nėra geresni už likusius. R.Karbauskį ir jo komandą reikia sutepti ta pačia tikrove, kurioje tarpsta „tradiciniai politikai“.

Siekiama, kad elektoratas galų gale nusiviltų: jie – dar vieni pažadukai, eiliniai gelbėtojai, dar vienas egoistiškas projektas. Vos tik rinkėjas atsidus „tokie pat kaip visi“, LVŽS ir R.Karbauskio legenda subliukš.

Nepasiduokite šitai schemai – ji nėra jūsų naudai. Mano aptartos schemos tikslas nėra iškelti abejones ir raginti vertinti objektyviai, ne: ji skirta išsaugoti egzistuojančią įtakos pasidalinimo tvarką. Ir visgi tai, ką parašiau, jokiu būdu nereiškia skatinimo atmesti argumentuotą kritiką R.Karbauskiui ar LVŽS! Nenustokime abejoti, tiesiog vietoje anekdotų ir emocijų ieškokime argumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius