Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julius Naščenkovas: Skaičiai į kairę

600 prieš 9 – tokį užmačiau komentarų santykį tarp paskutinių Andriaus Tapino ir Auksės Kontrimienės tekstų. Nežinantiems – A.Kontrimienė yra premjero Algirdo Butkevičiaus patarėja ryšiams su Seimu, o A.Tapinas – dešinysis nuomonių formuotojas.
Julius Naščenkovas
Julius Naščenkovas

600 prieš 9 arba kitaip – „į vienus vartus“. Galima būtų apibendrinti, kad A.Tapinas yra tiesiog geresnis rašytojas – ir tai nebūtų melas.

Galima būtų priminti, kad internetas Lietuvoje – dešiniųjų terpė: interneto gyventojas, priešingai nuo kitų vartotojų, yra jaunas žmogus, o dabar tarp jaunų žmonių yra madinga dešinė. Nieko nepadarysi.

Arba galima pastebėti, kad didelė dalis komentarų – tai palaikyti pasiruošę palaikytojai: dešinieji mobilizuoja savo jėgas ir užpila komentarais. Kairieji, žinote, taip nedaro.

Kodėl gi neatkreipus dėmesio į faktą, kad kritikuoti – visada lengviau. Populiaresnis tas, kuris kritikuoja, o jeigu dar skaniai pašiepia .. nieko nepadarysi.

Ir, taip, kas paneigs, kad 600 prieš 9 – tai tik sumani kompiuterinė apgaulė. Paneigsite, kad po stalu nesusitarta?

Atrodo, išvardinau visus kairiosios pusės naudojamas argumentus, kuriais jie paaiškina, kodėl internete gauna į kailį iš dešinės.

Pasižiūrėkite į socialdemokratų interneto svetaines. Į elgesį socialiniuose tinkluose. Į partijos, kaip vieneto, elgesį skaitmenoje. Pamatysite nedaug: nykuma.

Ne visi pakartoti argumentai – kvaili; tiesos yra, bet kad ir kiek tos tiesos būtų, ji nepateisina pralaimėtos skaitmeninės komunikacijos.

Intarpas: kai rašau „pralaimėta skaitmeninė komunikacija“, mintyje turiu ne tik gausesnę ir kokybiškesnę dešinę komunikaciją, bet ir pralaimėtas auditorijas – jaunus žmones.

Kodėl kairieji internete tokie nesėkmingi? Matau kelias turinio ir formos priežastis.

Pasižiūrėkite į socialdemokratų interneto svetaines. Į elgesį socialiniuose tinkluose. Į partijos, kaip vieneto, elgesį skaitmenoje. Pamatysite nedaug: nykuma.

Sakysite, forma patobulės kada pasitrauks LDDP-LSDP karta? Logiška, bet „naujos kartos“ žmonių partijoje yra – ir ne visi be balso. Kas trukdo pažangiems įnešti pažangą?

Gali būti, kad jaunieji kairieji daro „viskas bus gerai, nes gerai yra“ klaidą. O gal vidinės pažangos stoka? Arba suvokimo: juk „visi žino, kad tikrasis LSDP rinkėjas prie kompiuterio nesėdi“.

Nėra motyvacijos stengtis, nes patepimas vis dar svarbiau už viską? Arba tiesiog nėra strategijos ir visi semia vandenį taip, kaip gali – na, kad neapsitaškytų, nes reikia atrodyti gražiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas