Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasa Baškienė: Vingrių gatvėje atgims naktinė girdykla?

Praėjus vieneriems metams po visuomenę sukrėtusios žiauraus menininko Tomo Dobrovolskio nužudymo, kurio tyrimas dar nebaigtas, toje pačioje vietoje rengiamasi atgaivinti naktinį girdymo verslą.
Rasa Baškienė
Rasa Baškienė / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Į Vilniaus m. savivaldybę kreipėsi MB „Mažai didelis“, prašydamas suteikti licenciją verstis mažmenine prekyba nuo 8 iki 4 val. bare „Little big“ Vingrių g. 17. Sužinoję apie tokias užmačias Vilniaus Senamiesčio bendruomenės atstovai kreipėsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių, prašydami neleisti atgaivinti liūdnai pagarsėjusio „Psichbario“, kurio veiklą 2015 metų sausio mėnesį sustabdė tuometiniai Vilniaus politikai.

Galima suprasti jaunus verslininkus, be didelių skrupulų tokioje vietoje siūlančius tą pačią girdymo iki paryčių verslo koncepciją, įvyniotą į gražų socialinių iniciatyvų (keramikos būreliai dienos metu ir pan.) popieriuką. Tuometinis UAB „Fotomenas“, liaudyje pramintas „Psichbariu“, irgi siūlė poezijos vakarus ir jaunų menininkų pasirodymus. Kuo tai pasibaigė – sužinojome 2014 m. Kūčių naktį.

Matyt, išsigandęs visuotinės naktinių barų emigracijos Vilniaus meras Remigijus Šimašius su savo liberalia komanda palaikė naktinės girdyklos atsiradimą Vingrių g. 17

Tuometinis baro direktorius jautėsi niekuo dėtas – muštynės gi ne bare vyko. Atvykęs į savivaldybę paaiškino darąs savo verslą, už kurio pasekmes atsako kas tik nori – neblaivūs lankytojai, policija – tik ne patys baro savininkai. Nematantys didelių problemų MB „Mažai didelis“ steigėjai, nutarę pasinaudoti itin žema užsilenkusio barelio patalpų nuomos kaina, grasina su visu savo verslu emigruoti iš Lietuvos, jei nebus leista prekiauti alkoholiu iki 4 valandų ryto.

Matyt, išsigandęs visuotinės naktinių barų emigracijos Vilniaus meras Remigijus Šimašius su savo liberalia komanda vakar palaikė naktinės girdyklos atsiradimą Vingrių g. 17. Buvo nusispjauta į galimą visuomenės pasipiktinimą, Senamiesčio bendruomenės prašymus bei policijos pateiktą statistiką apie tai, kad 2016 m. šioje vietoje neįvyko nė vieno nusikaltimo. Vilniaus liberalus palaikė Lenkų rinkimų akcijos nariai, visais laikais balsavę prieš „be galo svarbaus miestui verslo“ (!) žlugdymą.

Nustebino tokia Vilniaus mero R.Šimašiaus laikysena, demonstruojanti kojų nusivalymą į visuomenės atstovų prašymus. Matyt, nepavyko menininkui Audroniui Imbrasui, liberalų komandos nariui, velionio Tomo Dobrovolskio bičiuliui įtikinti kolegų atsižvelgti į galimą visuomenės pasipiktinimą tokiu Vilniaus valdančiųjų sprendimu. Greičiausiai gavo atsakymą, kad verslas ir laisvė aukščiau už kažkokius ten skrupulus ir viešąją opiniją.

Rinkdami politikus į valdžią įsivaizduojame, kad jie ateina rūpintis MŪSŲ VISŲ, o ne KAŽKIENO gerove. Vis iš naujo nustembame, kai mūsų išrinktieji pradeda demonstruoti veiksmus, priešingus žodžiams.

Aš, prisipažinsiu, tikrai labai nustebau sužinojusi, jog šioje istorijoje aktyviai veikė Seimo Narkomanijos ir alkoholio prevencijos komisijos pirmininkė Larisa Dmitrijeva, prieš posėdį aktyviai agitavusi atskirus Vilniaus m. Tarybos narius palaikyti naktinės girdyklos atsiradimą Vingrių gatvėje.

Ar ši ponia politikė tautą laiko kvaila? Ar ji, rengdama konferencijas Seime ir iš aukštos tribūnos kalbėdama apie narkotikų ir alkoholio žalą jaunimui, suvokia, ką daro jos dešinė, o ką kairė? Man, kaip pilietei ir rinkėjai, pasidarė labai įdomu, kokios sąsajos šią politikę sieja su Vingrių g. 17 veiklą ketinančiu pradėti bariuku. Mažai tikėčiau, kad viešasis interesas.

Tuo pačiu liūdna, kai visi gražūs principai sulenda į asmeninio intereso kišenę.

Rasa Baškienė yra Vilniaus Senamiesčio bendruomenės narė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas