Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Paukštys: Kelias ir idiotai

Sekmadienį pienburnis, pasisodinęs šalia merginą, rodė savo vyrišką jėgą ir proto didingumą. Gal norėjo savo BMW prašvilpti pro pat Vilniaus centre stotelėje laukusius žmones, kad ir jie pajustų tą jo vyriškumą, aiktelėtų iš susižavėjimo ir pavydo.
Saulius Paukštys
Saulius Paukštys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Tikras vyras nulėkė, sakytų jie, o tikras vyras tik suktelėjo vairą ir išmėtė aštuonis žmones į šalis, pakeliui sugriovė stotelę ir, o siaube, gerokai aplamdė vyriškąjį automobilį.

Čia taip perdėtai švelniai pasakiau. Kai pamačiau tą kelio gaidį, šaltai aptarinėjantį su policininkais avariją – be emocijų akyse, tiesiog gailintį labiau savo automobilio nei sužalotų žmonių – ne pyktis, o įsiūtis apėmė.

Prieš kelis metus panašus kelio gaidys tam pačiam kely tiesiog taranavo mano mašiną, o vėliau aiškino teisėjai, kad nepamatė manęs atvažiuojančio – ir ką manot? Jam buvo paskirta kelių šimtų litų bauda.

Ir mane persekioja nuojauta, kad ir šitas, vyriškumo simbolius sekmadienį demonstravęs kelio gaidys, atsipirks menka bauda, na, gal dar neteks keliems mėnesiams teisių. Ir viskas.

Mane persekioja nuojauta, kad ir šitas, vyriškumo simbolius sekmadienį demonstravęs kelio gaidys, atsipirks menka bauda, na, gal dar neteks keliems mėnesiams teisių. Ir viskas.

Kad jis, puikuodamasis prieš merginą, sužeidė, sugadino gyvenimą aštuoniems žmonėms – tai nebus taip ir svarbu. Svarbesnės aplinkybės bus – kad jis jaunas, fainas ir anksčiau nepakliuvo policijai. Ir ta nuojauta – ne iš piršto laužta.

Štai, peržvelkit kas vyksta Lietuvos keliuose: apsirūkęs nevisprotis, panašiai kaip ir šiuo atveju, lekia šaligatviais, sutraiško tris pėsčiuosius, dar kelis sunkiai sužeidžia ir gauna kelis metus kolonijos. Iš ten dar rašinėja skundus ir tuoj bus išleistas anksčiau laiko.

Kitas veikėjas visai girtas įvažiuoja į vaikų būrį ir beveik visus nužudo. Ir ką galvojat – vėl gauna simbolišką bausmę – kelis metus kolonijos ir jau, atrodo, yra išleistas už gerą elgesį.

O tik pažvelkit į pasipūtusį aktorių, kuris girtas suvažinėjo dviratininką ir net nemano nieko atsiprašyti, o savo bausmę išverčia vos ne kaip susidorojimą su juo.

Ir tokių kaip dvyniai panašių nutikimų – gausybė. Tokių kelio herojų pozicija itin paprasta – kažkas visuomet yra kaltas, tik ne jie – o apie gailestį, atsiprašymus, atgailą – net nesvajokite. Ir kam viso to reikia, jei mūsų teisėsaugos požiūris ir skiriamos bausmės tokiems didvyriams – tiesiog apgailėtinos.

Štai imtų Seimas ir Vyriausybė ir priimtų griežtas nuostatas tokių gyvulių atžvilgiu – ir, patikėkite, akivaizdžiai sumažėtų tokių gaidiškų žygdarbių. Žinotų, pienburnis, kad už panašią avariją gaus dešimt metų be teisės anksčiau išeiti iš kalėjimo, gal rastų kitokių būdų pasipuikuoti prieš draugę.

Bet čia, gerbiamieji, tik kalbos, jokių nutarimų ir įstatymų pataisų nebus – artėja rinkimai, o rinkimuose net ir gaidžių balsai yra svarbūs, o įžeidus gaidžio vyriškumą – jis gali ir nebalsuoti kaip reikia.

Taigi, eidami gatve saugokitės patys, nes nežinia iš kur gali iššokti koks apsvaigęs nuo arklio galių idiotas.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito