Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virginija Baltraitienė: Ar didžioji gyventojų dalis neverta nė šuns konservų?

Turbūt dar niekas nepamiršo skambiosios liberalo Egidijaus Masiulio frazės, kad už 5000 Lt (1500 Eur) gali dirbti tik durniai arba vagys. Šia fraze politikas išsakė požiūrį į didžiąją Lietuvos gyventojų dalį. Liberalų ir E.Masiulio dėmesio verti tik tie, kurių pajamos didesnės nei 1500 eur. Visi kiti – dėmesio neverti varguoliai arba nusikaltėliai.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liberalų požiūris į Lietuvos žmones per keletą metų nepasikeitė. Atvirkščiai – tapo dar ciniškesnis. Tai labai aiškiai pajutau kalbėdamasi su liberalų frakcija apie maisto produktų pirkimą Lietuvos skurstantiems gyventojams. O tokių Lietuvoje, kuriems priklauso šie produktai, daugiau kaip 300 tūkstančių.

Besikalbant E.Masiulis kaip didžiausią netikėtumą išmetė – o žinote, kiek parduotuvėje kainuoja pigiausi konservai? Ogi 1,6 Eur už kilogramą. O jūs, ministre (kreipiasi į mane), nematote ką daro jūsų agentūra, pirkdama konservus už 3,2 Eur. Jūs vagys, nusikaltėliai ir t.t.

Ar kas nors žiūrėjo į tų stebuklingųjų E.Masiulio atrastų pigių konservų sudėtį? Sudėtis tokia: geriamas vanduo, 26% kiaulienos, 3% kiaulių odelės, kiaulių lašiniai, kvietiniai miltai, svogūnai, prieskoniai, E250 konservantas.

O aš noriu paklausti, ar kas nors žiūrėjo į tų stebuklingųjų E.Masiulio atrastų pigių konservų sudėtį? Sudėtis tokia: geriamas vanduo, 26% kiaulienos, 3% kiaulių odelės, kiaulių lašiniai, kvietiniai miltai, svogūnai, prieskoniai, E250 konservantas.

O dabar apie tų „auksinių“ konservų sudėtį: 88% mėsos, prieskoniai, sultinys ir jokių konservantų. Kaina už 1 kg – 3,20 eurų. Taip, jie brangesni dvigubai, bet ir jų sudėtis beveik vien gryna mėsa ir sultinys.

Be to, agentūra, vykdydama tokius pirkimus, atsižvelgia į Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas. 

Bet pagal E.Masiulį (o jis atstovauja visai liberalų frakcijai) Lietuvos vargstantieji ir jų vaikai tokių „auksinių“ konservų nenusipelnė. Tegul valgo pačius prasčiausius. Labai grubiai išversiu E.Masiulio postringavimus – vargšai suvalgys bet ką. Geresnių konservų nusipelno net šunys, nes tokių konservų kaina siekia beveik 4,5 Eur. už kilogramą.

Kodėl E.Masiulis nepateikia maždaug panašios kokybės mėsos konservų kainų? Nes tada negalės vaizduoti teisuolio ir Lietuvos gelbėtojo. O kainos tokios: mėsos konservai, kurių sudėtyje mėsos 65 proc., kainuoja tiek pat, kiek ir konservai šunims – 4,4 Eur. Mėsos konservai, kurių sudėtyje mėsos 90 proc., kainuoja 5 Eur. Spręskite patys, ar tikrai jau tokie tie konservai „auksiniai“.

Ar jūs suvokiate, kad ne tik šuniukai nori gauti visavertį maistą, bet ir tų vargstančių žmonių vaikai nori nors retkarčiais paragauti sveikų, kokybiškų produktų?

Noriu paklausti liberalų ir E. Masiulio – ar jūs iš viso suvokiate, kaip paprasti Lietuvos žmonės gyvena, kuo maitinasi? Ar žinote, kad 1500 eurų ųždirba tik nedidelė Lietuvos dalis, didžioji – daug mažiau? Ar jūs suvokiate, kad ne tik šuniukai nori gauti visavertį maistą, bet ir tų vargstančių žmonių vaikai nori nors retkarčiais paragauti sveikų, kokybiškų produktų? Pačių pigiausių ir pačių riebiausių kartais nusiperka ir patys.

Tikriausiai visai nesvarbu, kiek tie konservai kainuotų, kad tik būtų ne iš Kėdainių. Nes Kėdainiai – užburtų sąmokslo teorijų vieta. Na ir kas, kad visus produktus iš įvairių įmonių pirko tarptautinio atviro konkurso nugalėtojas „Sanitex”, o pati Rinkos reguliavimo agentūra privalėjo domėtis kaina ir kokybe, o ne gamintojais.

Pasak E.Masiulio, tuo domėtis turėjau aš – ministrė. Pasiimti visą pirkimo medžiagą, peržiūrėti ir išmesti, tik nežinau ką. O gal pasikviesti „Sanitex“ vadovus ir pasakyti, pirkite nesvarbu už kiek, nesvarbu kokios kokybės, tik ne iš Kėdainių.

Jei taip būčiau dariusi, šiandien minčiau STT slenkstį. Ponui E.Masiuliui galiu pasiūlyti tik viena – nematuoti kitų pagal savo sugedimo laipsnį. Matyt, ponui taip įprasta kištis į viešųjų pirkimų procesą, kad negali susilaikyti kitiems to nepatarinėjęs. Kad visiems būtų lengviau gyventi, dar sausio 28 d. kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, kad gindama viešąjį interesą, kreiptųsi į teismą, prašydama nutraukti miltų pirkimą ir peržiūrėtų visų kitų produktų pirkimą.

Ir dar, p. E.Masiulis pareiškė, jei jis būtų vyriausybės vadovas, tai tokia ministrė kaip aš pas jį nedirbtų. Sustokime prie to „jeigu”. Ponas Eligijau, norint tapti vyriausybės vadovu, pirmiausia reikia matyti visą Lietuvą, visus gyventojus, ne tik tuos, kurie uždirba daugiau nei 1,5 tūkst. eurų per mėnesį.

Pas tokį vadovą, kuris nepasiturintiems žmonėms siūlo pirkti dvigubai pigesnį maistą, nei pirktų savo šuniui, niekada nenorėčiau dirbti. Ir apsaugok Lietuvą nuo tokio premjero.

Atsiprašau visų Lietuvos žmonių, kurių nemato ir nenori matyti liberalai ir E.Masiulis. Atsiprašau už jų cinizmą ir „atšokimą“ nuo Lietuvos realybės. Atsiprašau, nes manau, kad E.Masiulis tokio žodžio nesugebės ištarti.

Virginija Baltraitienė yra žemės ūkio ministrė, Darbo partijos atstovė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas