Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vladas Lašas: Padovanokime Nobelio premijos dydžio prizą geriausiems Lietuvos mokytojams!

Visi mes esame savo mokyklų absolventai. Kad ir kokia netobula mūsų švietimo sistema, ji išugdė visus mūsų talentus ir padėjo mums tapti žmonėmis kuriems sekasi. Už kiekvieno iš mūsų, ką nors pasiekusio savo srityje – versle, moksle, sporte, muzikoje, pramogose ar medijose – stovi talentingi ir įkvepiantys mokytojai.
Vladas Lašas
Vladas Lašas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiandien, kada mūsų valstybei sunkiai sekasi spręsti švietimo problemas, mums visiems rūpi, kas ir kaip mokys mūsų vaikus ir anūkus. Bet, juk mes visi ir esame atsakingi už Lietuvos mokyklų ateitį?!

Ir jei tikrai tau rūpi, turi ką nors padaryti ir pats. Todėl ėmiausi asmeninės iniciatyvos – skirti vienai iš daugelio puikių Lietuvoje dirbančių mokytojų, mūsų šeimos asmeninę stipendiją – 10 tūkst. EUR. Mokytoja, daug metų dirbanti nedideliame mieste, sugeba kasmet išauginti gimnazistų būrį, kurių dalis išlaiko egzaminus net pačiais geriausiais įvertinimais – šimtukais.

Nebuvo sunku ją atrasti – tokių talentingų ir pasišventusių mokytojų yra kiekviename rajone, kiekvienoje mokykloje. Su ja niekada nebuvome susitikę, tačiau man užteko keleto šaltinių ir labai šilto pokalbio telefonu, kad būčiau visiškai užtikrintas dėl stipendijos skyrimo. Keli sakiniai iš mokytojos padėkos laiško: Stipendijos suma tiesiog šokiravo. Aš dar negaliu patikėti tokiais skaičiais, nes mano pasaulyje jie milžiniški. .... Aš jaučiuosi taip, lyg būčiau gavusi Lietuvos Metų mokytojo apdovanojimą. Esu labai laiminga.“

Negalėdamas išspręsti visko už valstybę, bet norėdamas padėti bei paskatinti Lietuvos valstybės lyderius drąsiau ir greičiau veikti, noriu pakviesti visus bendraminčius savo sėkme tiesiogiai pasidalinti su geriausiais Lietuvos mokytojais. Jei bent penktadalis Lietuvos turtingiausių žmonių TOP500 sąrašo skirs tiesiogiai savo išrinktai/am vienam iš geriausių mokytojų 10 tūkst. EUR asmeninę stipendiją, turėsime 1 mln. EUR dydžio prizą TOP100 Lietuvos mokytojų – Nobelio premijos dydžio prizą šimtui puikių Lietuvos mokytojų.

Kaip tik spalio pradžioje bus skelbiami šių metų Nobelio premijų laureatai – tikiuosi, kad mes galime suspėti surasti ir apdovanoti savo premijos laureatus. Vertų yra tikrai yra daug daugiau negu šimtas – bet pradėkime nuo jų: juk kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio, o lietus – nuo pirmojo lašo.

Ši suma kiekvienam mokytojui yra nepalyginamai reikšmingesnė negu esantiems TOP500 sąraše ar didžiausių Lietuvos įmonių TOP1000 sąraše. Juk taip mes beveik padvigubiname mokytojo/s atlyginimą – prisimenu, šviesios atminties Aurelijus Katkevičius žurnale „Verslo klasė“ kiekvieną savo vedamąjį straipsnį baigdavo:

padvigubinkime atlyginimus mokytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas