Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Moskovitai ir provincijų samdiniai

Moskovitai tradiciškai, nuo Sovietijos šlovės laikų, naudojasi ypatingomis vagano gerbūvio ir apsaugos nuo neaiškumų privilegijomis.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai ir aprūpinimo prekėmis, – visi važiuodavo į Maskvą apsipirkti, – ir laisvės nuo rekrūtavimo į grobiamuosiusi karus. Juose tekariauja ir težūsta Kremliaus prastesni valdiniai, ne moskovitai.

Tiesa, neskelbiama, kiek vadas S.Šoigu paima karo mėsmalei savų piliečių – tuviečių; gal nė vieno. Užtat buriatų jam tikrai negaila, taipgi ruselių bedarbių iš „glubinkos“. Bet ne moskovitų. Net mokant po automobilį už galvą. Beprasmybės didvyrių šeimoms gerai, nes jos tuo būdu uždirba.Bet.

Moskovitai kaip patrankų mėsos rezervas – artėjančios ateities klausimas, ir fiureris stengiasi jo išvengti. Nors Lužnikų esesininkės žadėjo: „prigimdysim!“

Vis dėlto, jei tiesa, ką skelbia Kartagena (tai sovietų šnipų slaptažodis Amerikai), būtent, kad rusai jau ištratinę 85 procentus karui kauptų resursų, o proto negausėja, tai fiurerio kortų rateliui teks naujai susimąstyti.

Mokėjot už komunizmą, dabar už putinizmą.

Mobilizacija, užgriebsianti moskovitus, gali pūstelėti kiek savivokos; štai jau ir jūs, jūsų šeimos, mokate už nesąmonę. Mokėjot už komunizmą, dabar už putinizmą.

O jeigu ir šeimų jau nebėra, tik priešistoriniai tarakonai komunalkėje?

Tik pūvančios Levitano atliekos pasaulio vandenyno pakrantėje?

Pabuskit paskutiniai rusai. Kiek bebūtumėt sudirbti, aš vis dar prisimenu Jurijų Afanasjevą, Sergejų Kovaliovą. Tai kitokie rusai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas