Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Visus – į kampą

V.Putino vietininko Baltarusijoje elgesys galėtų jau praskaidrinti vakarinių europiečių savivoką. Bet kažin, ar tai jo elgesys.
Prof. Vytautas Landsbergis
Prof. Vytautas Landsbergis / Karolinos Savickytės nuotr.

Grobti skrendantį keleivinį lėktuvą karine jėga - to dar nebuvo. Numušti – buvo. Bet užgrobti abordažu, įkalinti, suimti? Ar jie dar gyvi? Nauja piratinio terorizmo atmaina, naudojant Rusijos kontroliuojamą pasienį ir karinę aviaciją. Ir niekas nedrįsta paklausti Rusijos bei Rusijos – Baltarusijos sąjungos valdytojo, ką aukščiausioji galva apie tai galvoja, kada sankcionavo?

Tai reiškia, kad europiečių dar nepraskaidrino. Klausti baugu. Toliau šnekama anųjų žodžiais apie versijas ir teisėtumą, kai teroristai sudarinėja teroristų sąrašus. Apsiribojama tik separatiniu Minsko satrapijos aptarinėjimu, pabarinėjimu, tarsi nesuvokiant ( arba apsimetant nesuvokiančiais), kad tokios atsakingos suverenios valstybės iš tiesų nėra. Provokaciją surezgė ir leido Kremlius, kuris ir stebi neva iš nuotolio, kaip juos visus ten lengva mulkinti ir valdyti. Juk „mūsų ten nėra“, kaip okupuojant Krymą.

Slabakams eilinė pamoka – dar toliau pastūmėtos nelabai raudonos linijos, o chuliganų porelės iš JTO kambario tikrai neišmes.

Gal jau nurašo A.Lukašenką, kad pakišo į tokią politinę savižudybę? Vargu. Veikiau nurašinėja „supuvusią cha-cha demokratinę“ Vakarų bendruomenę, kuri juk neišdrįs prašnekti tiesiais žodžiais, žalingais verslui ir korektiškam pataikavimui. Gal nebent Joe Bidenas paklaus būsimo išsiilgto pokalbininko: „kodėl leidi savo marionetei taip darkytis?“

Bet visi veikėjai dabar ošia: „Baltarusija, Baltarusija,“ diktatorius. Tai Kremliui tik juokas. Ne mes, o babkės – mūsų. Ir „Baltarusija“ sureikšminta, ir vietiniai su aplinkiniais paterorinti, ir bejėgiai Vakarai dar sykį pažeminti. Pagrobė iš oro du žmones kaip drugelius ilguoju sietu ir švilpauja valstybinę gaidą: „nas vyrastil Stalin“. Gal tik – be reikalo – iš džiaugsmo apšvietė keturis agentus su jų slaptavardžiais pagal keleivių sąrašą.

Šeimininkas rengiasi, beje, konstruktyviam viršūnių susitikimui, atvažiuos anos viršūnės, ne kur dėsis. Tik nepatartina skristi per RosBelo teroristų kontroliuojamas teritorijas.

Slabakams eilinė pamoka – dar toliau pastūmėtos nelabai raudonos linijos, o chuliganų porelės iš JTO kambario tikrai neišmes.

Jie toliau siautės, o slabakai giliai susirūpinę tūnos kampe. Plepės, kad reikia viską ištirti, patys būdami tiriamaisiais triušiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas