Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 metų nuteistas narkoprekeivis A.Balbušovas slapstėsi 10 metų: įkliuvo Didžiojoje Britanijoje

Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas penktadienį pranešė, kad po 10 metų slapstymosi Jungtinėje Karalystėje sugautas Aurimas Balbušovas, kuris buvo Lietuvos policijos ir Europolo ieškomiausių asmenų sąraše. Jis yra nuteistas 10 metų kalėti dėl narkotikų kontrabandos.
Aurimas Balbušovas
Aurimas Balbušovas / Policijos archyvo nuotr.

„Dar viena sėkminga sulaikymo operacija. Šiandien ryte po ilgo ir kruopštaus pasirengimo buvo sulaikytas Aurimas Balbušovas, kuris buvo Lietuvos policijos ir Europolo ieškomiausių asmenų sąraše.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Linas Pernavas 15min studijoje
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Linas Pernavas 15min studijoje

Jis 2011 metais buvo pripažintas kaltu dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo, gabenimo su tikslu jas parduoti ir kontrabandos, ir nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme. A.Balbušovas slapstėsiu daugiau nei 10 metų.

Sulaikymo metu (jau tradiciškai), pateikė suklastotus dokumentus, tačiau labai greitai suprato, kad tai nepadės.

Dėkui Telšių ir Šiaulių apskrities policijos, o taip pat ir JK kolegoms!

Na ką, dar vienam „Game Over“, o likusiems linkėjimai nuo manęs ir mano kolegų, iki greito, tuoj pasibelsime ir į Jūsų duris!“, – rašo savo paskyroje „Facebook“ L.Pernavas.

Kuo nusikalto A.Balbušovas?

Šis Europos sąraše esantis lietuvis, nuteistas už dar 2009 metais įvykdytą nusikaltimą. Su organizuota nusikalstama grupuote, asmeniniais tikslais, iš Ispanijos į Lietuvą, pro Vokietiją gabendavo didelius kiekius narkotinės medžiagos – hašišo. Už šį nusikaltimą A.Balbušovui (gim. 1983 m.) buvo skirta 10 metų kalėjimo.

A.Balbušovas neleistina veikla vertėsi ne vienas – turėjo du bendraminčius – Dovydą Šarkauską ir Evaldą Kasparą. Dar 2008-ųjų vasarą trys draugai sutarė, kad vienas jų nukeliaus į Ispaniją nupirkti kanapių dervos. Kaip sutarė, taip ir padarė – parvežti narkotikų į Ispaniją nuvyko E.Kasparas. 2009 metais D.Šarkauskas bendrininkui davė 2 tūkst. eurų, nupirkti 10 kilogramų hašišo ir nugabenti į Vokietiją, pažįstamui, pravarde Vytiokas.

Lietuvos policijos nuotr./Aurimas Balbušovas
Lietuvos policijos nuotr./Aurimas Balbušovas

Vasario 9 dieną nelegalų krovinį E.Kasparas paslėpė „Volvo S80“ greičių dėžėje. Deja, nuvykus pas Vytioką, kolegos sumanymas neišdegė, mat Vytiokas pasakė, jog kvaišalai nekokybiški, ir grąžino šiuos atgal. D.Šarkauskas narkotikų davė paragauti ir dar dviem vyrukam, tačiau šie taip pat patvirtino – medžiagų kokybė prasta.

Paaiškėjus, kad hašišas nekokybiškas, narkotikai buvo palikti Stendalio miesto garažuose, kur prabuvojo nuo vasario iki kovo mėnesio. Tačiau prie komandos prisijungus A.Balbušovui, narkotikai buvo sukrauti jam į kuprinę ir automobiliu „Mercedes-Benz“ pargabenti į Lietuvą.

O tėvynėje, ties Kaunu, baigėsi visų trijų draugų kelionė, kuomet juos sustabdė Telšių apskrities VPK pareigūnai. Automobilyje policija rado virš 7,5 kilogramo hašišo.

Šiaulių apygardos teismas A.Balbušovą nuteisė 14 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau jis su teismo verdiktu nesutiko. Kalinio skundus išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas jo bausmės laiką sutrumpino iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento