Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

14 mln. litų invalidams skirtos paramos iššvaistymu kaltinamas Arvydas Stašaitis: „Byla sufabrikuota“

Ketvirtadienio rytą Kauno apygardos teisme turėjo būti pradėta nagrinėti byla, kurioje Arvydas Stašaitis ir Stasys Pilvelis kaltinami per penkerius metus iššvaistę beveik 14 mln. Lt. Jie nusikaltimą įtariami padarę prisidengę Lietuvos invalidų sporto draugijos vardu. Byla nepradėta nagrinėti, nes negalėjo dalyvauti S.Pilvelio gynėja, o A.Stašaitis prašo skirti valstybės advokatą, nes jo turtas esąs areštuotas ir jis neturi lėšų pats pasisamdyti gynėją.
Arvydas Stašaitis
Arvydas Stašaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylos nagrinėjimas nukėltas į rugsėjo mėnesį, paskirtos septynių posėdžių datos.

A.Stašaitis kaltinamas tuo, kad 2001–2006 m., būdamas Lietuvos invalidų sporto draugijos viceprezidentu ir prezidentu, parengė gudrų nusikalstamos veikos planą – draugijos lėšomis, gautomis iš paramos, įgyti nuostolingai veikiančių ir draugijos narių ar su jais susijusių asmenų valdomų įmonių,  akcijas už didesnę nei tikroji jų vertė kainą. Tokiu būdu jis iššvaistė beveik 14 mln. Lt draugijos lėšų.

Įgyjant akcijas, buvo žinoma, kad įmonių veikla nėra ir nebus susijusi su draugijos įstatuose numatytų uždavinių bei tikslų įgyvendinimu.

Stasys Pilvelis kaltinamas tuo, kad būdamas tos pačios draugijos direktoriumi, 2001–2006 m. padėjo A.Stašaičiui iššvaistyti draugijai skirtą paramą.

Arvydas Stašaitis savo kaltės nepripažįsta ir teigia, kad byla buvo sufabrikuota. Esą turto vertinimas – neteisingas. „Jau 25 metus viskas tęsiasi, kiek pabodo. Kaltinimai pateikti pagal penkis epizodus, nors pirkimų buvo daugiau“, – šyptelėjo iš teismų maratono neišbrendantis vyras. Jis oficialiai šiuo metu ketvirčiu etato dirba vadybininkų sporto klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas