Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 06 11 /18:24

15 futbolo chuliganų atsidūrė areštinėje, kai per varžybas tarp Kuršėnų „Ventos“ ir Vilniaus „Polonijos“ sumušė kelis sirgalius iš sostinės

Futbolo varžybas Šiaulių rajone aptemdė vietos chuliganų išpuolis.
Rungtynėse kilo muštynės
Asociatyvinė iliustracija: futbolo rungtynės kartais neapsieina be muštynių tarp sirgalių. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr

Neramumų sporto varžybų užkulisiuose sekmadienį labiausiai baimintasi Lenkijoje ir Ukrainoje, kur vyksta Europos futbolo čempionatas, bei Vilniuje, kur jėgas išmėgino Lietuvos ir Lenkijos vyrų rankinio rinktinės. Tačiau nuožmiausios kovos už aikštės ribų užvirė Kuršėnuose.

Birželio 10 d. apie 13 val. 33 min. Šiaulių r., Kuršėnuose, Daugėlių g., stadione, futbolo varžybų metu tarp Vilniaus „Polonija“ ir Kuršėnų „Venta“ grupė jaunuolių sumušė Vilniaus „Polonija“ komandos sirgalius E. G. (gimusį 1993 m.), A. S. (gimusį 1995 m.), J. K. (gimusį 1993 m.) ir D. G. (gimusį 1990 m.), kurie dėl sužalojimų į medicinos įstaigą nesikreipė.

Įtariamieji E. Ž. (gimęs 1988 m.), M. B. (gimęs 1987 m.), D. S. (gimęs 1993 m.), P. K. (gimęs 1987 m.), A. Ž. (gimęs 1990 m.), T. D. (gimęs 1985 m.), G. V. (gimęs 1990 m.), G. P. (gimęs 1995 m.), R. K. (gimęs 1984 m.), A. M. (gimęs 1989 m.), R. Š. (gimęs 1985 m.), A. A. J. (gimęs 1992 m.), J. D. (gimęs 1988 m.), T. G. (gimęs 1982 m.) ir L. V. (gimęs 1986 m.) uždaryti į areštinę.

Futbolo varžybas Šiaulių rajone aptemdžiusio išpuolio aplinkybės tiriamos toliau, pirmadienį praneša Policijos departamentas.

Kaip rašė 15min.lt, sekmadienį Lenkijoje prieš Airijos ir Kroatijos futbolo rinktinių mačą ankstyvą rytą pastarosios komandos sirgaliai pateko į riaušes Poznanėje. Incidente dalyvavo ir Lenkijos futbolo chuliganai, tačiau netrukus aistruolius išskirstė policija. Pareigūnams teko atlaikyti mėtomus stalus, kėdes ir uždegtus deglus. Po šių tarptautinių riaušių policijoje atsidūrė mažiau asmenų nei Kuršėnuose, iš viso 14: dešimt lenkų, trys airiai ir vienas kroatas.

Anksčiau po pergalės prieš čekus rusų sirgaliai irgi sukėlė riaušes, o netoli Donecko rastas nužudytas ispanas.

Papildyta 18.24 val. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio atstovės Gailutės Smagriūnienės pirmadienį pavakare paviešintame išsamesniame pranešime rašoma, jog nors užpuolikai buvo vikrūs, pareigūnai – dar vikresni.

Pasakojama, kad birželio 10-osios popietę Kuršėnuose vyko I lygos rungtynės, kuriose susitiko vietos „Ventos“ ir Vilniaus „Polonijos“ futbolininkai. Susitikimas buvo trumpam nutrauktas netikėto chuliganiško išpuolio prieš keturis „Polonijos“ sirgalius. Įpusėjus pirmam kėliniui, iš šalia stadiono esančio pušynėlio išbėgo grupė veidus prisidengusių žmonių ir puolė mušti atvykėlius iš Vilniaus. Veiksmas persikėlė į aikštę, kurioje vyko rungtynės. Futbolininkams ir apsaugos darbuotojui atskubėjus užpultiesiems  į pagalbą, chuliganai patraukė pušyno link ir jame dingo. Tačiau pasprukti jiems nepavyko.

Gavusi pranešimą apie incidentą, Šiaulių apskrities policija mobilizavo patrulių pajėgas ir operatyviai kartu su Kuršėnų policijos nuovados pareigūnais užpuolikus sulaikė. Vienas jų ekipažas buvo sulaikytas Kuršėnuose, kitas kelyje tarp Kuršėnų ir Šiaulių,  trečias – Šiaulių rajone, ties Aukštelke.

Iš viso buvo sulaikyta ir į areštinę uždaryta  15 asmenų, iš kurių 10 – vilniečiai, 4 – šiauliečiai ir vienas – iš Kauno. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dėl šios nusikalstamos veikos visiems penkiolikai sulaikytųjų pareikšti įtarimai. Jie deklaruoja esantys futbolo sirgaliai, pažįstami iš matymo, nes dažnai susitinka futbolo rungtynėse. Užpuolimo motyvą visi nurodė skirtingą: vienam nepatikęs rezultatas, kitas mušėsi be jokios priežasties, trečias iš solidarumo... Sulaikytieji apklausti ir paleisti, tačiau tyrimas tęsiasi ir bus siekiama nustatyti, ar tai yra kokio nors klubo sirgalių ar tik chuliganiškai nusiteikusios grupės išpuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas