Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

18-metis iš Tauragės skausmingai įsitikino, kad vairavimo jam dar mokytis ir mokytis

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šeštadienį Vytauto gatvėje Tauragėje įvykusios eismo nelaimės, kurios metu sužalota pėsčioji. Ją partrenkė šeimos nario mokomas jaunas vairuotojas, pasakoja „Tauragės kurjeris.“
Klevo lapas
Klevo lapas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešama, kad nelaimė įvyko šeštadienį 12.27 val. Tauragėje esančioje Vytauto gatvėje. Pirminiais duomenimis, 18-mečio vaikino vairuojama „Škoda Superb“ partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią 41-erių moterį.

Pėsčioji dėl patirtų sužalojimų gydoma ligoninėje.

Kaip informuoja Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, 18-metis nelaimę sukėlė mokydamasis vairuoti su 53-ejų šeimos nariu.

Už mokymą atsakingam asmeniui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo. Atsakingam asmeniui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

VĮ „Regitra“ internetiniame puslapyje skelbiama, kad mokytis su šeimos nariu galima, jei jaunasis vairuotojas „Regitroje“ jau išlaikė teorijos egzaminą ir yra ne jaunesnis kaip 17 metų amžiaus, primena kurjeris.lt.

Tokį vairuotoją mokyti gali tik artimi šeimos nariai, turintys ne mažesnį kaip 5 metų B kategorijos vairavimo stažą. Mokymų metu būtina turėti „Regitros“ pažymą apie išlaikytą teorijos egzaminą, galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą ir dokumentus, iš kurių būtų galima nustatyti šeimos narių ryšį (gimimo liudijimą, santuokos liudijimą ar kt.).

Už Kelių eismo taisyklių laikymąsi mokymo metu atsako šeimos narys, kuris moko vairuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas