Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 vaikų motinos V.Šestelinskajos dingimo užkulisiai: vyras jai grasindavo, bet paskutinėmis dienomis pagerėjo

Daugiavaikės mamos vilnietės Viktorijos Šestelinskajos dingimą tiriantys pareigūnai per 10 dienų jokio esminio rezultato nepasiekė. Tuo metu 15min išsiaiškino, kad teisėsauga anksčiau buvo gavusi informacijos apie šeimoje vykstančias negeroves. Tiesa, pati V.Šestelinskaja itin skųstis dėl vyro agresijos ar girtuokliavimo nebuvo linkusi. Atvirkščiai, paskutinį kartą moteris kaip tik pasidžiaugė, kad sutuoktinis, panakvojęs policijoje, „tapo ramesnis ir nebegeria.“
Viktorijos Šestelinskajos šeima
Viktorijos Šestelinskajos šeima / Nuotrauka iš šeimos „Facebook“

Penktadienį Vilniaus apskrities policijoje 15min sužinojo, kad jokių esminių postūmių V.Šestelinskajos dingimo byloje nėra. Paieškos tęsiamos, atliekami tam tikri paieškos veiksmai, tačiau duomenų, kur moteris šiuo metu galėtų būti, nėra.

Išieškojau viską, kas yra įmanoma, tačiau ji taip ir neatsiranda.

„Aš nebežinau, ką galima padaryti. Jos nėra. Nėra. Aš nežinau, kur ji yra. Neatsiranda. Aš išieškojau viską, kas yra įmanoma, tačiau ji taip ir neatsiranda“, – dingusiosios sutuoktinį Valerijų Šestelinskį neseniai citavo portalas tv3.lt.

Dėl moters dingimo yra susirūpinę ne tik jos artimieji bei pažįstami, bet ir nemažai poros nė nepažįstančių žmonių. Šeimos dramai neabejingas ir Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, sostinės savivaldybėje kuruojantis Socialinių reikalų ir sveikatos, Jaunimo, taip pat ir Saugaus miesto reikalų departamentus.

Miesto mero pavaduotojas G.Paluckas 15min informavo, kad pastaruoju metu atsakingos socialinės tarnybos V.Šestelinskajos šeimai buvo itin atidžios ir rūpinosi jos gerove. Mat iš teisėsaugos buvo gauta signalų, jog tokia pagalba reikalinga.

Vis dėlto niekada anksčiau Šestelinskai į policijos ar valdžios atstovų akiratį nebuvo pakliuvę.

Vicemero duomenimis, ši šeima nėra įrašyta nei į Vilniaus socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikus, apskaitą, nei į Vilniaus socialinių įgūdžių stokojančių šeimų, auginančių vaikus, sąrašą.

Tad kodėl Vilniaus savivaldybė nutarė atidžiau pagloboti šią šeimą pastaruoju metu, kaip tik prieš trijų vaikų motinos dingimą?

15min išsiaiškino, kad gegužės 6 d. pavakarę į šios šeimos būstą sostinės Taikos gatvėje buvo kviečiama policija dėl pranešimo dėl smurto artimoje aplinkoje.

Pirminei informacijai pasitvirtinus, daugiavaikis tėvas buvo išvežtas pasiaiškinti į Vilniaus miesto 6-ąjį policijos komisariatą.

10 dienų iki vilnietės dingimo namuose vyko konfliktas, kurio metu neblaivus vyriškis artinosi prie žmonos pakėlęs kumštį ir rusiškai sakydamas „ubju!“

Bylos duomenimis, tądien namuose vyko konfliktas, kurio metu neblaivus vyriškis grasino savo žmonai: artinosi prie jos pakėlęs kumštį ir rusiškai sakydamas „ubju!“ (užmušiu). Maža to, šis išpuolis įvykdytas vieno mažamečio, paties jauniausio šeimos berniuko akivaizdoje.

Teigiama, kad policijoje V.Šestelinskis dėl savo poelgio ėmė atgailauti. Tai leido pareigūnams irgi geranoriškai pažiūrėti į vyro poelgį.

Suprasti akimirksniu

  • 3 vaikų mama Viktorija Šestelinskaja Vilniuje išėjo iš namų ir dingo be žinios gegužės 16 d.
  • 36 metų vilnietę pažįstanti moteris, komentuodama feisbuke, rašė: „Praėjusią savaitę aš ją mačiau darželyje. Ji man atrodė labai pavargusi.“
  • Jokių asmeninių daiktų, išeidama iš namų, daugiavaikė motina nesusirinko. Su savimi ji turėjo mobilųjį, tačiau telefonas netrukus buvo išjungtas.
  • Oficialią moters paiešką Vilniaus apskrities policija vykdo nuo šeštadienio (gegužės 19 d.). Apie V.Šestelinskajos dingimą žiniasklaida pranešė savo iniciatyva, remdamasi artimųjų susirūpinimu socialiniame tinkle. Policija, priešingai, nei įprasta, neskelbė moters požymių, neprašė visuomenės pagalbos.
  • Prokuratūros duomenimis, tą patį trečiadienį, kai Viktorijos pasigedo jos sutuoktinis, sesuo ir kiti artimieji, moteris galėjo lankytis sostinės Savanorių prospekte esančioje parduotuvėje „Drogas“. Buvo pirkta drėgnų servetėlių ir atsiskaityta V.Šestelinskajos banko kortele. Apie kitas paskui dingusią moterį tyrėjus vedančias gijas prokuratūra duomenų neskelbia.

Kaip 15min sužinojo Vilniaus apylinkės prokuratūroje, V.Šestelinskiui pilnai pripažįstant kaltę, tyrimas dėl šio smurto šeimoje atvejo buvo užbaigtas baudžiamuoju įsakymu, kuris perduotas patvirtinti teismui.

Prieš 10 dienų iki moters dingimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl V.Šestelinskio grasinimų nužudyti žmoną, ši byla jau perduota teismui, tačiau dar neišnagrinėta.

​Š. m. gegužės 6 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 145 str. (Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) dėl dingusios V.Šestelinskajos sutuoktinio V.Šestelinskio veiksmų. Gegužės 17 d. byla buvo perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui su baudžiamuoju įsakymu, prašant dingusiosios sutuoktinį pripažinti kaltu, padarius nusikalstamą veiką, numatytą BK 145 str. 1 d. ir paskirti laisvės apribojimą 9 mėn., įpareigojant dirbti (arba būti registruotam darbo biržoje). Vadovaujantis BK 64 (1) str., paskirtos laisvės apribojimo bausmės dydį prašoma sumažinti 1/3, paliekant 6 mėn. laisvės apribojimo. Taip pat prokurorai teismo prašo taikyti Kodekso 72 (2) straipsnį ir įpareigoti Valerijų Šestelinskį dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose per 4 mėn. nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos

Prokuratūros atstovai taip pat atkreipė dėmesį, kad proceso užbaigimas teismo baudžiamuoju įsakymu galimas tada, kai nukentėjęs asmuo neprieštarauja tokiam proceso užbaigimui. Šiuo atveju nukentėjusioji neprieštaravo, o jos sutuoktinis sutiko, kad procesas būtų užbaigtas baudžiamuoju įsakymu.​ Ši byla teisme kol kas nėra išnagrinėta.

Prokuratūros atstovai taip pat neslepia, kad atsižvelgiant į užfiksuotą agresijos atvejį, šiuo metu, kai V.Šestelinskaja ieškoma, „yra tiriamos visos galimos versijos, įskaitant ir šią“. Kitaip tariant, tyrėjai taip pat aiškinasi, ar prie moters dingimo tikrai nėra prisidėjęs jos vyras, šiuo metu atrodantis kaip nuoširdžiai susirūpinęs ir netgi išsigandęs rūpestingas sutuoktinis, vaikų tėvas.

Savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovų turima informacija jokių negerų perspektyvų šiai šeimai nežadėjo. Kai specialistės bendravo su pačia V.Šestelinskaja gegužės 9 dieną, moteris tvirtino, jog po areštinėje praleistos nakties jos vyras padarė teigiamas išvadas.

„Tapo ramesnis, negeria“, – likus lygiai savaitei iki savo dingimo, pasidžiaugė trijų vaikų mama.

Nuotrauka iš šeimos „Facebook“/Viktorija Šestelinskaja
Nuotrauka iš šeimos „Facebook“/Viktorija Šestelinskaja

Tuo pačiu paaiškėjo, kad problemos dėl svaigalų šioje šeimoje nebuvo naujiena. Moteris yra pasakojusi, kad sutuoktinis, kai nedirba, nevengdavo vartoti alkoholio, o apsvaigęs imdavo netinkamai elgtis, kabinėtis prie jos. Tuo pačiu moteris užtikrino, kad tėvas vaikų atžvilgiu fizinio smurto niekuomet nėra panaudojęs. Vilnietė yra raginusi vyrą gydytis nuo alkoholizmo, tačiau pastarasis nepripažino problemos ir nesutiko.

Nuotrauka iš „Facebook“/Viktorija Šestelinskaja
Nuotrauka iš „Facebook“/Viktorija Šestelinskaja

„Dingo Viktorija Šestelinskaja. Nuo trečiadienio išėjo iš namų ir niekas daugiau nematė. Gal kas ką žino? Būtume dėkingi už informaciją. Trys vaikai laukia mamos. Pasidalinkite“, – toks lakoniškas, bet tuo pačiu jautrus prašymas šią savaitę buvo paviešintas socialiniame tinkle „Facebook“.

15min pasidomėjo, kodėl šiuo atveju žiniasklaidai tenka remtis socialinių tinklų pranešimais, o teisėsaugos atstovai neplatina įprasto pagalbos prašymo visuomenei, kuriame būna nuotrauka ir nurodomi dingusio asmens požymiai, esminės aplinkybės

„Kiekvienu konkrečiu atveju policija sprendžia, kokiu būdu prašyti visuomenės pagalbos. Ši byla yra policijos pareigūnų žinioje, jie atlieka ikiteisminį tyrimą ir jie nusprendžia, ar tikslinga platinti pagalbos prašymą visuomenei“, – teigiama Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Gintarės Vitkauskaitė-Šatkauskienės parengtame atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai