Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

33 kartus teistas recidyvistas Šiauliuose dėl narkotikų apiplėšė ir padūrė moterį

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje anksčiau jau 33 kartus teistas 38 metų šiaulietis Vaidas Vitkus kaltinamas plėšimu, sunkiu sveikatos sutrikdymu, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone, jos duomenų panaudojimu, neteisėtu prisijungimo prie informacinių sistemų, sukčiavimu, baigiama liudytojų apklausa. Kaltinamasis teisme savo kaltę pripažino visiškai. Byloje paskelbta pertrauka.
Smurtas
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Plėšimas Smurtas

Šis nemažą atgarsį miesto bendruomenėje sukėlęs nusikaltimas padarytas praėjusių metų lapkričio 10 dieną Šiaulių mieste, kai Dubijos gatvėje buvo užpulta iš darbo ėjusi moteris.

Bylos duomenimis, V.Vitkus prie moters kaklo pridėjęs peilį ir pareikalavęs atiduoti rankinę, akimirksniu nuo nukentėjusiosios peties nuplėšęs rankinę ėmė bėgti. Tačiau užpultoji šiaulietė stvėrė nepažįstamąjį už rūbų, taip tikėdama atsiimti savo rankinę.

Mėgindamas išlaikyti rankinę, V.Vitkus aukai dūrė peiliu į šoną ir su grobiu pabėgo. Sužalota nukentėjusioji sugebėjo pasiekti netoli įvykio esančią sutuoktinio darbovietę. Netrukus nukentėjusiajai buvo iškviesti medikai, policijos pareigūnai. Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, moteriai buvo sužalotos kepenys, kiti vidaus organai. Sužalotoji kurį laiką buvo gydoma ligoninėje.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad pagrobtoje rankinėje buvo nukentėjusiosios piniginė, mobiliojo ryšio telefonas, planšetė, banko mokėjimo kortelė, kiti daiktai. Piniginė be banko kortelės ir grynųjų buvo rasta pietiniame miesto mikrorajone maždaug po kelių valandų po įvykio.

Bylos duomenimis, V.Vitkus ilgai netrukus pasinaudojo aukos banko mokėjimo kortele. Kaltinamajam pavyko įsigyti prekių daugiau kaip už 40 eurų, tačiau per kitą bandymą apsipirkti daugiau kaip už 100 eurų vyrui nepavyko, nes buvo viršyta bekontakčiu atsiskaitymo būdu leistina suma. Kai dar kartą buvo bandyta įsigyti prekių, banko kortelė jau buvo užblokuota.

Kaltinamasis teisme savo kaltą pripažino visiškai, vyras teigė, jog tą vakarą jis neturėjo už ką įsigyti narkotikų – vadinamos dozės. O pasipriešinusią auką perdūrė spontaniškai, siekdamas išlaikyti pagrobtą rankinę.

Teisme parodymus davė nukentėjusioji. Apklausiami liudytojai, tarp kurių ir nukentėjusiosios sutuoktinis, pardavėjos, kurios tuo metu dirbo, kai buvo bandoma už pirkinius atsiskaityti apiplėštosios banko kortele. Liudytojų apklausa tęsiama.

Teisiamajame posėdyje valstybės kaltinimą byloje palaikanti prokurorė teismo prašę pratęsti V.Vitkaus kardomosios priemonės – suėmimo – terminą trims mėnesiams, kaltinamasis ir jo gynėjas prašė prokurorės prašymą atmesti. Teismas nutartimi kaltinamajam kardomąją priemonę – suėmimą – pratęsė 2 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas