Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

47 keleivių evakuacija Nemune: pakeliui iš Kauno į Nidą strigo laivas „Raketa“

Pagėgių pasieniečiai suteikė techninę pagalbą Nemunu plaukusio keleivinio laivo „Raketa“ komandai ir į krantą iškėlė beveik pusšimtį jo keleivių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VSAT nuotr.

Pasieniečiai pagelbėjo į bėdą pakliuvusiam laivui ir evakavo jo keleivius, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienio vidurdienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Plaškių pasienio užkardos pareigūnai per techninės kontrolės stebėjimo sistemą užfiksavo, kad laivas „Raketa“, plaukęs Nemunu iš Kauno į Nidą, ties Lazdėnų kaimu (Pagėgių sav. ) netikėtai sustojo upės farvateryje ir išmetė inkarą.

Plaškių užkardos pasienio sargybai, vykdančiai tarnybą Nemune su kateriu, buvo duotas nurodymas nedelsiant nuvykti iki sustojusio laivo ir išsiaiškinti priežastį. „Raketą“ pasiekusius pasieniečius kapitonas informavo, kad sugedo jo laivo variklis ir paprašė pagalbos evakuojant į krantą 47 keleivius.

„Raketos“ keleiviams iškelti į krantą Plaškių užkardos pasieniečiai pasitelkė gretimos Bardinų pasienio užkardos sargybą su tarnybiniu kateriu.

Maždaug per dvi valandas visi į Nidą keliavę poilsiautojai sėkmingai buvo perkelti iš „Raketos“ į krantą ir sulaipinti į atvykusį keleivinį autobusą.

Dar po pusvalandžio laivas „Raketa“, lydimas Plaškių pasienio užkardos sargybos su tarnybiniu kateriu, pajudėjo Nemunu žemyn, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Vileikių pasienio užkardos saugomo ruožo link.

Plaškių pasienio užkardos pasieniečiai saugo Nemunu einančią valstybės sieną su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas