Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

9 mėnesių dukrą pagrobusį A.Švanį teis Kaliningrado teismas: kaltinamas neteisėtu sienos kirtimu

Rugpjūčio pabaigoje Algirdas Švanys, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, turėjo ir Lietuvos, ir Rusijos pilietybę, gumine valtimi kirto valstybinę sieną ir su vos 9 mėnesių dukrele atsidūrė Kaliningrado srityje. Po maždaug savaitės mergaitė sėkmingai grąžinta jos mamai, tačiau vyras liko ten ir dabar jo laukia vietos teismas. Jis kaltinamas neteisėtu sienos kirtimu.
Algirdas Švanys
Algirdas Švanys / VSAT ir soc. tinklų nuotr.

Kaip „Telegram“ kanale pranešė Kaliningrado apygardos teismas, teismas pradės nagrinėti bylą dėl neteisėto sienos kirtimo.

„Tyrimo duomenimis, 2023 m. rugpjūčio 28 d. kaltinamasis Š., Rusijos federacijos pilietis, būdamas Lietuvos Respublikos teritorijoje su savo nepilnamete dukra, pasinaudojęs pripučiama valtimi, paėmęs maisto produktų, šiltų drabužių ir dokumentus, neteisėtai kirto valstybinę Rusijos Federacijos sieną, norėdamas išvežti vaiką. (…)

Kaliningrado apygardos teismo žinutė
Kaliningrado apygardos teismo žinutė

Š. veiksmai kvalifikuojami kaip Rusijos Federacijos valstybinės sienos kirtimas be privalomo leidimo, gauto pagal nustatytą tvarką, nustatytą Rusijos Federacijos“, – teigiama teismo žinutėje.

Primename, kad mergaitė į Lietuvą grąžinta rugsėjo 5-osios vakarą, kai kartu su mama kirto Rusijos ir Lietuvos sieną Kybartuose.

Pirmoji žinia apie dingusį kūdikį buvusi tokia: rugsėjo 27 d. buvo gautas moters (gim. 1996 m.) pranešimas, jog vyras (gim. 1986 m.) Kretingos rajone, Sausdravų kaime, paėmė jos dukrą ir sutartu laiku negrąžino jai.

Jau netrukus paaiškėjo, kad savo dukrą pagrobė ir neteisėtai gumine valtimi išplukdė A.Švanys.

Lietuvoje vyras Lietuvoje buvo pripažintas įtariamuoju dėl vaiko pagrobimo bei neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Pagal Lietuvos baudžiamąjį kodeksą, už savo vaiko pagrobimą iš asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tokia pat sankcija gali grėsti ir už neteisėtą sienos kirtimą. Jam paskirtas suėmimas už akių.

Visą mergaitės pagrobimo ir grįžimo namo istoriją galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas