Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 13 /10:01

A.Rapalio nužudymo byla pasiekė teismą: verslininkui peiliu durta bent 11 kartų

Trečiadienį Kauno apygardos teisme imta nagrinėti praėjusių metų gegužę savo namuose nepilnamečio užpulto ir po paros ligoninėje dėl daugybinių dūrių peiliu mirusio laikinosios sostinės verslininko Aurimo Rapalio byla.
Teisme
Edgaras Januškevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškart po įvykio, pernai metų birželio 1 d., surengtoje spaudos konferencijoje Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius užsiminė, jog dar tą pačią dieną, būdamas ligoninėje, įtariamasis prisipažino subadęs vieną turtingiausių Kauno žmonių ir tai padaręs iš savanaudiškų paskatų.

Iš teismui perduotų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų aiškėja, kokios buvo tos savanaudiškos paskatos.

Edgaras Januškevičius kaltinamas tuo, kad 2015 m. gegužę bute Kaune, turėdamas tikslą užvaldyti svetimą turtą – pinigus ir automobilius, iš savanaudiškų paskatų tyčia smogė peiliu ne mažiau kaip vienuolika kartų A.Rapaliui, kuris vėliau Kauno klinikose mirė.

Iškart po įvykio pareigūnai nebuvo tikri, ar kaltinamasis tikrai darbavosi vienas. Šiandien tvirtinama, kad daugiau įtariamųjų šioje byloje nebuvo nustatyta.

Į teismo posėdžių salę kaltinamasis atvesdintas keturių konvojaus pareigūnų. Veidą vaikinas slėpė po juodu gobtuvu. Dengti veidą jis norėjo ir viso posėdžio metu, tačiau teisėja liepė gobtuvą nusileisti.

Į teismą neatvyko nukentėjusieji bei kaltinamojo gynėja – ji turėjo dalyvauti kitoje byloje. Teismui pateiktas prašymas bylos nagrinėjimą atidėti. Teisėja pasiūlė E.Januškevičiui paskirti kitą gynėją.

Kitas posėdis įvyks balandžio 29 d.

Prokurorė Renata Staniulienė komentuoti bylos aplinkybes atsisakė. Kiek atviresnis buvo nukentėjusiųjų advokatas, patikinęs, jog iš ikiteisminio tyrimo medžiagos aišku, kad kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Edgaras Januškevičius kaltinamas tuo, kad turėdamas tikslą užvaldyti svetimą turtą – pinigus ir automobilius, iš savanaudiškų paskatų tyčia smogė peiliu ne mažiau kaip vienuolika kartų A.Rapaliui.

„Tarp A.Rapalio ir E.Januškevičiaus buvo draugiški santykiai. Draugą jis nužudė siekdamas užvaldyti jo turtą. Juk kaltinamasis už analogiškas veikas jau yra teistas“, – teigė advokatas.

Paklaustas, ar nusikaltimą teisiamasis planavo, jis atsakė, jog tokie veiksmai dažniausiai yra planuojami.

Dėl civilinio ieškinio pareiškimo nukentėjusieji, anot jo, apsispręs iki kito teismo posėdžio.

E.Januškevičius teismo dienos laukė Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose. Kaltinamasis policijai buvo žinomas ir anksčiau – jo atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagystės ir plėšimo.

15min primena, jog konfliktas tarp nužudytojo ir nepilnamečio įvyko gegužės 29 dieną, apie 4 valandą ryto, 31-erių metų A.Rapalio nuosavuose apartamentuose Kaune, I.Kanto g.

Peiliu į krūtinę, nugarą ir kaklą (įtariama, jog jis buvo užpultas iš nugaros) sunkiai sužeistas verslininkas dar įstengė nusileisti į prabangaus namo pirmąjį aukštą ir paprašyti pagalbos. Tačiau praėjus daugiau nei parai Kauno klinikose vyras mirė. Į ligoninę dėl pjautinių žaizdų rankoje bei kojoje buvo pristatytas ir įtariamasis.

Tyrimo duomenys parodė, kad „Bokštu“ vadinamame pastate gyvenęs A.Rapalis nužudymu įtariamą jaunuolį į namus įsileido pats. Pareigūnų teigimu, jiedu buvo pažįstami ir anksčiau – bendravo apie 4 metus. Tačiau verslo ar darbo santykiai jų nesiejo.

Už šį nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 9 p., gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos. Tačiau atsižvelgus į tai, jog įtariamasis – nepilnametis, ši bausmė bus švelnesnė. Įstatymas numato, kad ji negali viršyti 10 metų.

A.Rapalis buvo įmonės „Hostinger“ savininkas. Bendrovė užsienio rinkose teikia interneto svetainių prieglobos paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento