Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Advokatas G.Ruseckas dėl vieno prekybos poveikio epizodo pripažintas kaltu, dėl kito – išteisintas

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kuri atskirta iš didelio masto pareigūnų ir kitų asmenų korupcijos bylos.
Gintaras Ruseckas
Gintaras Ruseckas / 15min archyvo nuotr.

Panevėžio apygardos teismo nagrinėtoje byloje vilnietis advokatas Gintaras Ruseckas buvo kaltinamas dėl prekybos poveikiu. Kaltinimai jam pareikšti dėl dviejų šio nusikaltimo epizodų.

Teismas pripažino G.Rusecką kaltu dėl vieno prekybos poveikiu epizodo. Teismas nustatė, kad kaltinamasis susitarė su advokatu Drąsučiu Zagrecku, jog šis už atlygį paveiktų Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją Kęstutį Jucį, kad pastarasis, nagrinėdamas G.Rusecko atstovaujamų asmenų apeliacinius skundus, panaikintų žemesniojo teismo nuosprendį ir išteisintų G.Rusecko klientus.

Už šį nusikaltimą teismas skyrė G.Ruseckui bausmę – 800 MGL dydžio, t. y. 40 tūkst. eurų, baudą. Į bausmės atlikimo laiką įskaičius dvi G.Rusecko laikinajame sulaikyme išbūtas paras, kaltinamajam skirta galutinė bausmė – 39 800 eurų bauda.

Pripažindamas G.Rusecką kaltu dėl šio epizodo teismas pažymėjo, kad jo kaltę patvirtina byloje surinkti įrodymai – pokalbių įrašai, liudytojo D.Zagrecko parodymai. Teismas pabrėžė, kad vertinant byloje esančių kaltinamojo pokalbių įrašų visumą, atsižvelgus į tų pokalbių stilių, loginę seką, nekyla jokių abejonių, kad buvo kalbama būtent apie galimybę už tam tikrą pinigų sumą paveikti teisėją K.Jucį, jog šis priimtų G.Rusecko klientams palankų sprendimą.

G.Ruseckas buvo kaltinamas ir dėl susitarimo duoti kyšį advokatui D.Zagreckui, kad šis paveiktų Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką.

Pasisakydamas dėl šio prekybos poveikiu epizodo teismas nurodė, kad, priešingai nei pirmu atveju, formuluodamas kaltinimą G.Ruseckui prokuroras rėmėsi atskiromis pokalbių įrašų frazėmis, jas paimdamas iš konteksto ir neįvertinęs pokalbio visumos. Todėl, teismo nuomone, negalima teigti, kad buvo kalbama būtent apie siekį paveikti Klaipėdos apygardos teismo teisėją. Nesant jokių objektyvių G.Rusecko kaltės šiame prekybos poveikiu epizode įrodymų, teismas išteisino G.Rusecką kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas