Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Agresyvų keliautoją Kauno oro uoste teko tramdyti jėga, antrankiais, elektrošoku

Žodžio, net ir griežto, nepakako – girtą agresyvų keliautoją pasieniečiai tramdė antrankiais ir elektrošoku, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Elektros impulsinis prietaisas Taser
Elektros impulsinis prietaisas Taser / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė lietuvį, atskridusį iš Jungtinės Karalystės. Vyras, įtariama, buvo tiek apsvaigęs nuo alkoholio, kad dėl chuliganiško elgesio atvykimo terminale VSAT pareigūnams teko prieš jį panaudoti specialiąsias priemones.

Beje, vos prieš keletą dienų Kauno oro uoste pasieniečiai uždėjo antrankius taip pat reisu iš Londono grįžusiam rumunui, turinčiam leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Vargo su juo turėjo ir lėktuvo įgula, ir pasieniečiai, sutramdę neblaivų (1,15 promilės) siautėjusį 38-erių vyrą.

Vyras atvykimo salėje rusiškai keikėsi, skeryčiojosi, elgėsi neadekvačiai. Pareigūnus žadėjo „sudaužyti kaip obuolius“, vienam spyrė į galvą.

Pirmadienį po pietų Kauno oro uoste pasieniečiai tikrino iš Londono atvykusių keleivių dokumentus. Netikėtai vienas keleivių pradėjo koneveikti dokumentų patikroje dirbusį pareigūną, trukdė jam.

Paprašytas liautis ir išeiti iš patikros vietos, vyras, būdamas keleivių atvykimo salėje, rusiškai keikėsi, skeryčiojosi ir apskritai elgėsi neadekvačiai. Paprašytas nurimti, 36-erių nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyriškis dar garsiau pradėjo reikšti nepasitenkinimą.

Stumdydamasis atsisakė eiti į tarnybines pasieniečių patalpas, netgi grasino VSAT pareigūnams fiziškai susidoroti, žadėjo „sudaužyti kaip obuolius“.

Besiskeryčiojantį vyrą VSAT pareigūnai iš pradžių įspėjo žodžiu, tačiau tai jo nepaveikė. Pasieniečiams teko su įžūliu keleiviu susigrumti.

Mėginant uždėti jam antrankius, savo „šaunumą“ demonstruodamas triukšmadarys spyrė pareigūnui į galvą. Ir toliau raginimų nurimti nepaisiusį vyrą pasieniečiai galiausiai sutramdė elektrošoku ir atvesdino į tarnybines pasieniečių patalpas.

Po keturių valandų chuliganas buvo perduotas policijos pareigūnams, kurie nuspręs, kokią baudą jam skirti.

Sulaikytajam nustatytas lengvas (1,34 promilės) girtumo laipsnis.

VSAT nuotr./VSAT Kauno oro uoste
VSAT nuotr./VSAT Kauno oro uoste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas