Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19 /12:15

Aiškėja, dėl ko sulaikyti žinomas kriminalų žurnalistas, rašytojas D.Dargis ir dar du asmenys

Ketvirtadienį turėtų paaiškėti, ar teismas suims žinomą kriminalinių naujienų žurnalistą ir knygų apie nusikalstamą pasaulį autorių Dailių Dargį, kuris buvo sulaikytas antradienio vakarą Vilniuje.
Dailius Dargis
Dailius Dargis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Prokuroras prašys suimti tris asmenis

Prokuratūra 15min pranešė, kad „prokuroras šiandien kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo Jūsų minimam asmeniui. Siekiant nepakenkti tyrimui, detalesnė informacija neteikiama“.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius lrt.lt sakė, kad D.Dargis apklaustas, taip pat dar sulaikyti du asmenys, apie kuriuos kol kas neteikiama duomenų. Anot prokuroro, jie nėra vieši asmenys.

„Dėl visų trijų asmenų šiandien aš rašau pareiškimus ir kreipsimės į teismą dėl suėmimo paskyrimo. Laikotarpiai ten atitinkamai kiekvienam nuo 1 iki 3 mėnesių“, – lrt.lt teigė R.Gailevičius.

Vėliau pranešta, kad prokuroras prašys D.Dargį suimti mėnesiui, o kitus du asmenis – ilgesniam laikui.

Teismo posėdis tikriausiai vyks nuotoliniu būdu.

Aiškėja įtarimų esmė

Trečiadienį prokuratūra pranešė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai D.Dargį sulaikė dėl įtarimų prekyba poveikiu.

Portalo kaunodiena.lt duomenimis, D.Dargis buvo sulaikytas antradienio vakare vienoje Vilniaus gatvėje. Jam pareikštas įtarimas bendrininkų grupėje paėmus daugiau kaip 12 500 eurų kyšį, kad paveiktų vienos valstybės institucijos pareigūnus. Kaunodiena.lt tikina, kad galimas kyšio davėjas nesulaikytas, jam nėra pareikšti ir įtarimai.

STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu. Tyrimai dėl prekybos poveikiu atliekami, kai būna duomenų apie sutartą arba perduotą kyšį.

„Tyrimas pradėtas siekiant nustatyti ar buvo padaryta korupcinio pobūdžio veika“, – teigė STT atstovė spaudai Dovilė Andrijauskaitė.

Prokuroras R.Gailevičius lrt.lt sakė, kad byla susijusi su mėginimu pasinaudoti savo tikra ar tariama įtaka ir už kyšio pinigus išspręsti problemą valstybės institucijoje.

„Tai reikalavimas duoti pinigų ir, pasinaudojant tam tikrais ryšiais, pažintimis ar tariama arba tikėtina įtaka, siekis paveikti valstybės institucijų pareigūnus arba pačią instituciją, kad būtų priimti kažkuriam žmogui palankūs sprendimai arba išspręsta kažkokia problema už kyšį. Tai žmogus reikalauja kyšio ir pasižada išspręsti klausimus neteisėtu būdu“, – įtarimus apibūdino R.Gailevičius.

Prokuroro teigimu, veiksmai buvo pradėti įgyvendinti, o trys asmenys buvo sulaikyti tuoj pat po nusikalstamos veikos padarymo. Pasak prokuroro, per kratas rasti daiktai ir dokumentai, turintys reikšmės tyrimui.

Už prekybą poveikiu gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų, o esant dideliam kyšiui – iki aštuonerių metų.

D.Dargio pozicija kategoriška

D.Dargio advokatė Aušra Ručienė 15min atskleidė, kad trečiadienį susitiko su savo klientu Kauno policijos areštinėje, esančioje Vytauto prospekte.

Teodoro Biliūno / BNS ir LNK nuotr./Dailius Dargis ir Aušra Ručienė
Teodoro Biliūno / BNS ir LNK nuotr./Dailius Dargis ir Aušra Ručienė

„Galiu pasakyti kategorišką poziciją – mano ginamasis yra nekaltas ir mes manome, kad tyrimo metu bus atlikti tam tikri veiksmai, kurie padės išsiaiškinti tiesą šioje byloje“, – kalbėjo žinoma Kauno advokatė.

„Esu įsitikinusi, kad mano klientas jam inkriminuojamos veikos nepadarė, kad įvyko nesusipratimas, kuris turėtų būti išaiškintas“, – pridūrė ji.

Ji daugiau detalių apie bylą neatskleidė, tačiau užsiminė, kad byla gali būti ir sufabrikuota.

„Aš ikiteisminio tyrimo medžiagos negaliu įgarsinti, bet mano klientas mano, jog neatmestina versija, kad tai galėtų būti tam tikras kerštas už jo straipsnį“, – pasakojo A.Ručienė. Vis dėlto, konkretaus straipsnio teisininkė neįvardino.

Žinoma asmenybė

D.Dargis žiniasklaidoje dirba nuo 1995 metų, yra parašęs knygų apie garsiausius Lietuvos nusikaltėlius. D.Dargiui yra 46 metai. Pernai jis sukūrė kriminalinės dokumentikos serialą „Remyga“, šiemet jis pristatė knygą „Kriminalinis Kaunas 1990 – 2024-ieji“.

Pastaruoju metu jis bendradarbiavo su naujienų portalu delfi.lt. Naujienų portalas delfi.lt paskelbė, kad stabdo bendradarbiavimą su juo, kol bus baigtas ikiteisminis tyrimas ir paaiškės visos aplinkybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas