Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akiplėšiškas padegimas Kaune: padegėjas „Volkswagen“ užkūrė kitų žmonių akivaizdoje

Šeštadienio vakarą Kaune, P.Plechavičiaus gatvėje esančio daugiabučio kieme kilo gaisras, kurio metu sudegė mikroautobusas. 15min redakciją pasiekė vaizdo įrašas, kuriame akivaizdžiai matosi, kad transporto priemonė buvo padegta.
Padegimas Kaune
Padegimas Kaune / Stop kadras

Ant daugiabučio namo įrengta ir automobilių stovėjimo aikštelę filmuojanti vaizdo kamera nusikaltimą užfiksavo šeštadienį vakare, apie 19.30 val. Vaizdo įraše matyti prie baltos spalvos „Volkswagen Caravelle“ stovintis asmuo.

Nors tuo metu pėsčiųjų taku eina praeivis, padegėjo tai nė kiek nesutrikdo. Netrukus įtariamojo rankose žybteli ugnis, o dar po akimirkos nugriaudėja sprogimas ir liepsnos apima mikroautobusą.

Kadangi padegimas įvykdytas ne naktį, o vakare, nusikaltimo liudininkais tapo nemažai asmenų. Vaizdo įraše matyti, kaip iš skirtingų pusių prie degančio automobilio suskumba žmonės. Nors iškart po sprogimo aikštelėje susirinko išties daug liudininkų, tačiau padegėjo sulaikyti niekam nepavyko.

VIDEO: Automobilio padegimas Kaune

Kaip teigė Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, įtariamasis yra nustatinėjamas. Iki šiol nesulaikytas joks asmuo.

Tikėtina, kad padegimo metu galėjo nukentėti ir pats padegėjas, mat nuo padegamojo užtaiso uždegimo iki sprogimo buvo vos akimirka, tačiau į medikus dėl sužalojimų nesikreipė niekas. Vaizdo įraše matosi, kad po sprogimo padegėjas pasišalina.

Per gaisrą „Volkswagen Caravelle“ buvo smarkiai apgadintas – išdegė variklio skyriaus degios medžiagos, termiškai paveiktas kėbulas. Atvykę ugniagesiai transporto priemonę rado liepsnojančią atvira ugnimi.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė teigė, jog gaisro metu kitos transporto priemonės apgadintos nebuvo.

Nors vaizdo įraše matosi greta padegto mikroautobuso stovintys kiti lengvieji automobiliai, sprogimo garsą veikiausiai išgirdę ir į kiemą išbėgę jų savininkai spėjo savo turtą patraukti.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas