Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alytiškis kaltinamas ardydamas automobilius nedeklaravęs bent 67 tūkst. eurų pajamų

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje alytiškiui pareikšti kaltinimai neteisėtai vykdžius automobilių dalių verslą.
Naudotos automobilių dalys
Naudotos automobilių dalys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip antradienį pranešė Generalinė prokuratūra, vyras įtariamas neteisėtai vertęsis automobilių ir jų detalių pardavimu nuo 2022-ųjų sausio iki 2023-iųjų spalio ir iš šios veiklos gavęs ne mažiau kaip 67 tūkst. eurų pajamų, kurių nedeklaravo.

Pasak prokuratūros, kaltinamasis ėmėsi komercinės veiklos neturėdamas pažymų, liudijančių veiklos vykdymą, nesudaręs sutarties su oficialiais atliekų tvarkytojais. Taip pat vyras neinformavo centrinio mokesčių administratoriaus apie pradėtus darbus, neturėjo leidimo eksploatuoti netinkamas transporto priemones.

Prokuratūros duomenimis, vyriškis automobilių ardymo darbus atlikinėdavo ūkinės paskirties name bei kieme. Kaltinamasis savo bei kitų asmenų vardu ardomų automobilių kėbulus ir detales priduodavo į metalo supirkimo punktą, o kitas dalis parduodavo fiziniams asmenims.

Byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismui.

Baudžiamajame kodekse už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi