Alytuje karys sutramdė peiliu ginkluotą vyrą, smurtavusį prieš moterį

Ketvirtadienį Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karys užkirto kelią žiauriam nusikaltimui ir taip galimai išgelbėjo moters gyvybę, kurią gatvėje užpuolė peiliu ginkluotas asmuo.
Eimantas Matusevičius
Eimantas Matusevičius / 15min montažas

Vyresnysis seržantas Eimantas Matusevičius apie 12 val. pietų pertraukos metu už dalinio teritorijos ribų išėjęs pro dalinio vartus išgirdo pagalbos šauksmus.

Karys atkreipė dėmesį į tą pusę, iš kurios sklido šauksmai ir pastebėjo ant žemės gulinčią moterį, kuri buvo spardoma ir tampoma už plaukų, o vėliau buvo prispausta prie žemės. Karys pradėjo bėgti link įvykio vietos ir priartėjęs arčiau pastebėjo, kad užpuolikas moteriai grasina užsimojęs durti peiliu.

Nė kiek nesudvejojęs karys užpuoliką nustūmė nuo užpultos moters ir atėmęs peilį jį sulaikė. Jam padėjo atskubėję du kolegos, kurie pasirūpino nukentėjusiąja ir iškvietė policijos pareigūnus.

Esu treniruotas panašioms situacijoms

„Išgirdęs pagalbos šauksmą ir pamatęs peilį užpuoliko rankoje nė akimirkos nesuabejojau, ką turiu daryti, nes kariuomenėje tarnauju daugiau nei 10 metų ir esu treniruotas panašioms situacijoms. Be to, esu įsitikinęs, kad geras karys negali likti nuošalyje ir nepadėti nelaimės ištiktam žmogui.

Nesijaučiu didvyriu, tačiau džiaugiuosi, kad kariuomenėje įgytas žinias ir įgūdžius panaudojau nusikaltimui sustabdyti ir galbūt išgelbėjau žmogui gyvybę“, – vyresnysis seržantas Eimantas Matusevičius, paklaustas apie įvykį, pasakojo Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono feisbuko paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento