Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Angare Vilniaus rajone sulaikyti kontrabandinius rūkalus krovę šeši vyrai

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai praėjusią savaite viename angare į krovininį automobilį cigaretes krovusius vyrus. Iš viso statybiniuose blokeliuose buvo paslėpta daugiau nei 103 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų, vertų daugiau nei 360 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, liepos 14 dieną, Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą Mobiliosios kuopos pareigūnus surengė pasalą viename Vilniaus rajono angarų.

Pasak policijos, kriminalistai turėjo išankstinės informacijos, kad šioje vietoje gali vykti neteisėti veiksmai, susiję su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Pasala pareigūnams pavyko ir sandėlių teritorijoje buvo sulaikyti šeši vyrai, į sunkvežimį krovę baltarusiškas cigaretes.

Iš viso įvykio vietoje rasta 103 779 pakeliai kontrabandinių rūkalų, vertų daugiau nei 360 tūkst. eurų.

Sulaikytųjų atžvilgiu policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, dviem iš jų teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą – vienam mėnesiui.

Siekiant užmaskuoti savo neteisėtą veiką, įtariamieji panaudojo technologijas, leidusias cigaretes paslėpti statybinių blokelių viduje, kurie vizualiai nesiskyrė nuo tikrų statybinių medžiagų. Tokiu būdu įtariamieji tikėjosi išvengti teisėsaugos institucijų dėmesio ir sėkmingai realizuoti nelegalias prekes.

Įtariamųjų planas nepavyko, o policijos pareigūnų pastangų dėka į šešėlinę rinką nepateko didelis kiekis cigarečių, kurias realizavę šią nusikalstamą veiką organizavę ir vykdę asmenys būtų gavę didelės vertės neteisėtas pajamas.

Už neteisėtą disponavimą didelės vertės akcizais apmokestinamomis prekėmis sulaikytiems asmenims gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas