Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Anglijoje nuteistas lietuvis: privertė auką išgryninti pinigų iš bankomato

Anglijos teismas įkalino lietuvį už tai, kad šis įsilaužė į namus ir, grasindamas peiliu, privertė auką iš bankomato išgryninti pinigų, rašo itv.com.
Vagystė
Vagystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valentinas Michailovas, kurį policijos konsteblis apibūdino kaip „pavojingą užpuoliką“, kalėjime praleis šešis metus. Jis pripažino įvykdęs kelis nusikaltimus.

Pirmojo apiplėšimo metu šių metų rugpjūčio 15 d. V.Michailovas Jeovilio miestelyje pietvakarių Anglijoje nuvedė vyrą prie bankomato ir privertė jį išgryninti pinigų. Tada V.Michailovas apiplėšė auką ir pabėgo su pinigais.

Po dviejų dienų V.Michailovas ankstyvą rytą įsilaužė į to paties asmens namus, kur aukai grasino peiliu. Jis vėl privertė auką nueiti ir išgryninti pinigų iš bankomato.

Kitas nukentėjęs nuo V.Michailovo asmuo pranešė, kad į jo namus buvo įsilaužta naktį iš rugpjūčio 20 d. į rugpjūčio 21 d. Tyrimo metu V.Michailovas prisipažino įvykdęs apiplėšimą.

24 metų amžiaus V.Michailovas buvo įkalintas Tauntono teismo rūmuose. Jis pripažino savo kaltę dėl dviejų apiplėšimų, disponavimo vogtais daiktais ir neteisėto kito asmens banko kortelės naudojimo.

V.Michailovui taip pat uždrausta artintis ir bendrauti su kuriuo nors iš nukentėjusių.

Teismo nuosprendžio skaitymo metu lapkričio 12 d. teisėjas Jamesas Townsendas pabrėžė, kad V.Michailovas už panašius nusikaltimus jau buvo teistas gimtojoje Lietuvoje.

„Valentinas Michailovas yra pavojingas nusikaltėlis, kuris panaudojo jėgą ir ginklą, kad dukart per vos kelias dienas apiplėštų nekaltą vyrą. Savo namuose visi turėtų jaustis saugūs, o V.Michailovas neparodė jokio gailesčio savo aukoms, vykdydamas nusikaltimus. Mes sveikiname jam skirtą šešių metų bausmę ir draudimą bendrauti su nukentėjusiais, kuris apgins tas nekaltas aukas ateityje“, – sakė policijos konsteblis Jimas Cardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas