Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ant sugėrovo lyg batuto šokinėjęs ir smūgių kruša jį užmušęs jonavietis sėdės 12,5 metų

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 28-erių metų Deimantui Černiauskui, kuris praėjusių metų vasarą Jonavoje nužudė pirmą kartą matomą sugėrovą. Smurto protrūkį sukėlė nepažįstamojo kabinėjimasis. Už tyčinę žmogžudystę, kurią pats pripažino įvykdęs, vyrui paskirta 12,5 metų kalėjimo.
Deimantas Černiauskas
Deimantas Černiauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Skirdamas bausmę, Kauno apygardos teismas perkvalifikavo nusikalstamą veiką: pašalino kvalifikuojantį požymį – nužudė „itin žiauriai“. D.Černiauskas pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. Jam paskirta kalėti 12 m. ir 6 mėn., o tai – didesnė bausmė nei Baudžiamajame kodekse nurodytas vidurkis.

Teismo motyvai: nuteistasis nusikalstamą veiką atliko būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tuo metu turėjo dar neišnykusius teistumus. Tačiau jo veiksmai nepripažinti kaip itin žiaurūs dėl to, kad dalis ant mirusiojo kūno aptiktų sužalojimų galėjo atsirasti mirusiajam pačiam griūnant ant žemės. Kai kurie smūgiai nebuvo tokie pavojingi. Tik penki jų, atlikti į pilvo sritį, sukėlė mirtį.

Be to, teismo teigimu, žalojimas netruko ilgai.

Teisėjų kolegija nusprendė nukentėjusiajam – mirusiojo sūnėnui – nepriteisti neturtinės žalos atlyginimo – 10 tūkst. eurų, nes jų ryšys nebuvo labai artimas. Nuteistajam teks sumokėti tik padarytą turtinę žalą – 608, 51 euro.

Į paskirtą bausmę bus įskaitomas ir D.Černiausko suėmimo laikotarpis – nuo 2015 m. liepos 23 d.

D.Černiauskas nuteistas už tai, kad 2015 m. liepą bute, esančiame Jonavoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų su A.M., tyčia sudavė daugybinius smūgius rankomis ir kojomis jam į veidą, galvą, pilvą ir kitas kūno vietas.

Pargriovęs nukentėjusįjį ant grindų, jonavietis ne mažiau kaip keturis kartus sudavė jam kumščiais bei spyrė į veidą, galvą, pilvą, krūtinę ir kitas kūno vietas. Negana to, jis ne mažiau kaip 3 kartus kojomis užlipo ant gulinčiojo krūtinės ir trypė gulintį aukštielninką A.M., taip sukėlė itin didelį skausmą ir kančias bei padarė daugybinių kūno sužalojimų, pasibaigusius mirtimi.

Vien į galvos sritį D.Černiauskas atliko ne mažiau vienuolikos smūgių.

Teisme vyras savo kaltę pripažino, teigė, jog A.M. pradėjo kabinėtis vos jam atėjus į butą. Vos pažįstamą asmenį jis bandė iš pradžių raminti, tačiau galiausiai viskas baigėsi garbės gynimu kumščiais.

„Aptemo protas. Nežinau, kas pasidarė. Atsipeikėjau tik tuomet, kai draugė mane nuo jo nutempė. Man išeinant iš buto, jis dar gyvas buvo. Būčiau buvęs blaivesnis, būčiau iškvietęs greitąją pagalbą pats. Perkėliau net ant lovos jį. Viskas vyko spontaniškai“, – anksčiau teisme teisinosi kaltinamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas