Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 14 /10:48

Tragiškas gaisras Anykščių rajone: užsidegus namui žuvo trys mažyliai ir mergina

Trečiadienį 01.49 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) gautas pranešimas apie tai, kad Anykščių rajone, Kavarsko seniūnijoje, Budrių kaime atvira liepsna dega namas. Atvykus ugniagesiams, dviejų aukštų gyvenamasis namas degė atvira liepsna. Iki atvykstant gelbėtojams, du gyventojai jau buvo iššokę pro antrojo aukšto langus, dar vienas išėjęs iš pirmojo aukšto. Apmalšinę liepsnas gaisravietėje ugniagesiai rado 3 vaikų ir merginos kūnus, praneša Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.
Gaisro metu Budriuose žuvo keturi žmonės
Gaisro metu Budriuose žuvo keturi žmonės / PAGD nuotr.

Pasak Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Lauryno Gabrilavičiaus, apsilankiusio gaisro vietoje, kuriame aukšte kilo gaisras, neaišku.

„Labai skaudu, kad gaisre žuvo žmonės. Nustatyti gaisro priežastį iškviesti Gaisrinių tyrimų centro specialistai. Pirminiais duomenimis, vakar vakare, apie 23 val., dar buvo kūrenama krosnis.“

Gaisras kilo apmūrytame mediniame dviejų aukštų socialiniame būste.

Kaip pasakoja įvykio vietoje dirbantis 15min fotoreporteris Tomas Markelevičius, name prieš dvejus metus buvo įrengtas dūmų detektorius, tačiau ar jis veikė kilus gaisrui – neaišku.

Daugiavaike šeima rūpinosi socialinės tarnybos, tačiau ji jokių problemų nekėlė, gyveno ramiai ir nepiktnaudžiavo alkoholiu.

Su 18-mečiu sugyventiniu gyvenusi 39-erių metų moteris iš viso turėjo 7 atžalas, 6 iš jų buvo iš ankstesnės santuokos.

2 vaikai jau suaugę ir gyvena užsienyje, dar viena mergaitė į namus grįžta savaitgaliais.

Gaisras greičiausiai kilo dėl krosnies, o liepsnai staigiai išplitus, antrame aukšte miegojusių trijų mažylių išgelbėti nepavyko. Žuvo pusės metų mergytė, 6 ir 8 metų berniukai.

Taip pat gaisre žuvo 19-metė mergina, ji buvo vieno sūnaus draugė, kuriam pavyko išsigelbėti.

Kilus gaisrui per langą kartu su sūnumi spėjo iššokti moteris bei jos sugyventinis, kuris apdegė rankas ir išgabentas į ligoninę.

Dėl įvykio užuojautą savo feisbuko paskyroje pareiškė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Didžiulė nelaimė Anykščių rajone. Ypač skaudu, kai užgęsta vaikų gyvybės. Reiškiu didžiausią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems“, – rašė G.Nausėda.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad norint apsisaugoti nuo žūties gaisre, būtina namuose įsirengti dūmų detektorių, kuris garsiniu signalu įspėtų apie įsiplieskusią ugnį. Deja, ugniagesių gelbėtojų duomenimis, būstuose dūmų detektorių iki šiol nėra įsirengę apie 38 proc. gyventojų.

PAGD nuotr./Gaisro metu Budriuose žuvo keturi žmonės
PAGD nuotr./Gaisro metu Budriuose žuvo keturi žmonės

Pagrindinės žūčių gaisruose priežastys – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai bei gedimai, neatsargus rūkymas, neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi, elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai, pašalinis ugnies šaltinis ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento