Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgailėtina kalėjimo bėglio taktika: pasprukęs iš Pravieniškių, susirangė tėvų namuose po lova

Negrįžusį nuteistąjį pareigūnai aptiko pasislėpusį po lova tėvų namuose Kėdainių rajone, praneša Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT).
Temos iliustracija
Temos iliustracija / LKT archyvo nuotraukų koliažas

Nedrausmingų, įstatymus pažeidžiančių nuteistųjų Lietuvos kalėjimų tarnybos (buvusio Kalėjimų departamento – red. past.) pareigūnams tenka ieškoti įvairiais būdais, o rasti įvairiausiose vietose. Kartais ir besislapstančius po lova, kaip nutiko ir šįkart, pasakojama LKT pranešime.

Kalėjimų tarnyba yra paviešinusi informaciją, kad į Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietą (iki 2023 m. sausio 1 d. vadinosi – atviroji kolonija) šių metų sausio 15 dieną išleistas į trumpalaikę išvyką nustatytu laiku negrįžo nuteistasis Tomas Piežis, gimęs 1978 metais. Tuomet buvo paskelbta nuteistojo paieška.

Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, gavę informacijos apie galimą šio nuteistojo slapstymosi vietą, nuvyko operatyvinės informacijos patikrinti. Vis dėlto, atvykus pareigūnams nuteistasis, jau buvo pasišalinęs iš nustatytos jo buvimo vietos.

Tęsdami paiešką, Kalėjimų tarnybos pareigūnai gavo papildomų duomenų, kad T.Piežis gali būti savo tėvo namuose, Kėdainių rajone.

Buvo iškart sureaguota į naują informaciją ir susisiekta su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnais, kurie nuvyko nurodytu adresu.

Atvykusiems tikrintojams namo durų niekas neatidarė, tačiau viduje buvo girdimas šurmulys.

Atvykusiems tikrintojams namo durų niekas neatidarė, tačiau viduje buvo girdimas šurmulys.

Po kurio laiko pareigūnai pateko į namo vidų, kur rado nuteistąjį T.Piežį, pasislėpusį po lova. Jam nustatytas 1,79 promilės girtumas.

Nuteistasis grąžintas į Pravieniškių 1-ąjį kalėjimą.

LKT atstovai už bendradarbiavimą dėkoja Kėdainių rajono policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas