Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie neva užminuotą „Ryanair“ lėktuvą pranešęs vyras sulaikytas

Trečiadienio popietę Kauno policija sulaikė apie neva užminuotą „Ryanair“ lėktuvą pranešusį vyrą.
RAF naikintuvai lydėjo iš Kauno į Londoną skridusį „Ryanair“ lėktuvą
RAF naikintuvai lydėjo iš Kauno į Londoną skridusį „Ryanair“ lėktuvą / „Twitter“ nuotr.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad 16.40 val. Kauno r., Domeikavos sen., po intensyvių paieškos veiksmų, pareigūnai sulaikė jauną 1993 metais gimusį vyrą, galimai šiandien ryte skambinusį ir pranešusį apie sprogmenį lėktuve.

15min primena, kad Valstybės įmonė Lietuvos oro uostai trečiadienį informavo apie 06 val. 27 min. sulaukto pranešimo iš Kauno policijos, jog 7 val. ryto Kauno oro uoste leisis užminuotas lėktuvas.

Pagal tvarkaraštį tokiu metu oro uoste nė vienas lėktuvas leistis neturėjo. Tuo metu Kauno oro uosto terminale buvo tik keleiviai, laukiantys 7:30 val. į Londoną išvykstančio „Ryanair“ skrydžio.

„Įvertinę situaciją policijos pareigūnai atvyko į oro uostą patikrinti orlaivio. Operatyvinė policijos grupė kartu su oro uosto darbuotojais ir oro linijų bendrovės „Ryanair“ įgula patikrino skrydžio laukiantį orlaivį.

Kadangi jokių įtartinų daiktų nebuvo rasta nei terminale, nei orlaivyje, priimtas sprendimas leisti lėktuvui vykdyti skrydį iš Kauno į Londono Lutono oro uostą. Orlaivis saugiai pakilo 08:06 val.“, – skelbiama pranešime.

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS teigė, kad lėktuvui leista pakilti įvertinus, jog pranešimas melagingas.

Karmėlavos oro uoste pakilęs lėktuvas turėjo leistis Lutono oro uoste, tačiau buvo nukreiptas į Stanstedo oro uostą. Nuodugniai patikrinę lėktuvą britų pareigūnai nerado jame nieko įtartino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento