Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apvogtas verslininkas apie įžūlų keptuvės vagį: „Urmas“ jiems – bandymų poligonas“

18 ha teritoriją užimančiame Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ vagystės – itin dažnas reiškinys. Ne kartą apšvarintos smulkia buitine technika, virtuvės reikmenimis prekiaujančios UAB „Savlitos“ direktorius Rolandas Savukynas pripažįsta, kad ši vieta vagišiams – tarsi bandomasis poligonas. Birželio 30 d. iš įmonės parduotuvės jaunuolis nugvelbė... keptuvę! Faktą užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip jaunas vaikinas iš „Savlitos“, „Urmo“ prekybos miestelyje veikiančios jau du dešimtmečius, nukniaukia keptuvę. Užsikišęs ją už marškinėlių, jis tiesiog ramiai išeina. Ir negąsdina jo tai, kad prekyvietėje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

„Nesikreipėme į policiją, nes keptuvės kaina nesiekia 30 eurų. Už tokias mažareikšmes vagystes sugautieji nebaudžiami. Jie tą žino, ir vagia toliau. Viešumas, mūsų nuomone, blogiau negu policija. Tad šiuo vaizdo įrašu pasidalijome „Facebook“ paskyroje“, – teigė R.Savukynas.

VIDEO: Jaunuolis Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ nugvelbė keptuvę

Anot jo, šiuo atveju svarbu ne pats keptuvės vagystės faktas, o įžūlumas. Vagių jau nebestabdo niekas.

„Dabar keptuvė. O kas toliau?“ – teiravosi įmonės vadovas.

Per savaitę „Savlitos“ įrašą „Facebook“ pasidalijo per 6000 žmonių. Daugelis stebėjosi, jog jaunas, „Nike“ kuprinę turintis vaikinas nusprendė pavogti keptuvę. Dalis juokavo, jog, matyt, jis yra studentas, tad prireikė blynų bendrabutyje išsikepti. Kiti juokavo, kad tai – būsimas politikas, kuris atlieka praktiką. Treti siūlė mieste įrengti stendus, kuriuose būtų skelbiami vagys, plėšikai, žudikai. Su užrašu: „Jie užtraukė gėdą mūsų miestui, šaliai“.

„Policijai šis vaikinas puikiai žinomas. Ne kartą, manome, vagiliavo ir tame pačiame „Urme“. Oi, kiek įvykių čia pas mus vyksta. Juk teritorija didžiulė, vos kelios vaizdo stebėjimo kameros, du apsauginiai. Kas sužiūrės? Puiki vieta vogti. Štai kartą teko vytis dviejų metrų vagį. Kitas buvo užbarikaduotas parduotuvėje. Kol pardavėja laukė policijos, šis save sužalojo. Atvykus greitajai pagalbai, bandė kruvinas sprukti“, – „Urmo“ prekiautojų kasdienybę nupasakojo R.Savukynas.

Pasak jo, visi vagys – sportiški. Jų nepavysi. Negąsdina jų ir tos kelios vaizdo stebėjimo kameros, juk pavogus menkavertį daiktą, policijoje liksi nenubaustas.

„Kur tas vaikinas dėjo keptuvę? Nemanau, kad pardavė. Gal jį veikia adrenalinas. Smagu vogti“, – mąstė „Savlitos“ vadovas.

Šios bendrovės direktoriaus pavaduotoja Jolita Savukynienė patikino, kad vagystės jų parduotuvėje – itin dažnas reiškinys. Beveik visos prekės šiuo metu yra pririštos. Tačiau būtent ši keptuvė buvo laisva. Vagys nesibodi nugvelbti ir pusę kilogramo sveriančių ketaus keptuvių.

„Apsidairai, tai puodelio, tai dar ko nėra. Kai kurios kitos parduotuvės taip pat turi įsirengusios vaizdo stebėjimo kameras, bet įrašai būna itin blogos kokybės. Dažniausiai vagia romų tautybės moterys. Tačiau pasitaiko ir tokių jaunuolių. Ko siekiame paskelbdami vaizdo įrašą? Supraskite, jei būtų koks alkoholikas ar senukas nufilmuotas, nebūtų prasmės, o dabar – jaunas vaikinas, kuris mums patiems yra labai matytas. Viešumas gal kiek sugėdins, išgąsdins“, – vylėsi J.Savukynienė.

Kaip informavo Kauno apskrities VPK dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena pagal ATPK 50 str. (Smulkus svetimo turto pagrobimas). Pagrobėjui gresia 86–260 eurų bauda arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų.

Per šiuos metus pranešimų, kai įvykis nutiko Pramonės pr. 16 (prekybos miestelio „Urmo“ adresas), gauta 148. Kauno apskrities VPK turimais duomenimis, pusė jų susiję su Kelių eismo taisyklių pažeidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas