Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimiausius ketverius metus K.Rupulevičius šviesoforų nevartys

Už tai, kad nuvertė šviesoforą ir iš įvykio vietos nuvažiavo, Seimo narės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius turės sumokėti tūkstantinę baudą. Jis taip pat ketveriems metams neteks vairuotojo pažymėjimo.
Visureigis išgabenamas iš autoserviso
Visureigis, kuriuo buvo nuverstas šviesoforas, išgabenamas iš autoserviso, kuriame buvo slepiamas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas penktadienį uždarame teismo posėdyje išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje K.Rupulevičius buvo traukiamas administracinėn atsakomybėn dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, nulėmęs turto sugadinimą, taip pat pasitraukimo iš eismo įvykio.

Kaip rašoma teismo pranešime, šiemet rugsėjo 14 dierną buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d. ir 130 str. 1 d. dėl to, jog pažeidėjas vairuodamas „SEB lizingas“ priklausantį automobilį Toyota Land Cruiser buvo neatsargus, trenkėsi į šviesoforo apsauginę tvorelę ir nuvertė šviesoforą, be to, nesustojo ir pasišalino iš įvykio vietos, tuo padarydamas Kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį turto sugadinimą, bei pasitraukė iš eismo įvykio vietos, su kuriuo jis susijęs, pažeisdamas Kelių eismo taisykles.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad surinktoje medžiagoje yra pakankamai duomenų, pagrindžiančių pažeidėjo kaltę, be to, K.Rupulevičius prisipažino padaręs administracinių teisės pažeidimų.

Svarstydamas nuobaudos skyrimo klausimą, teismas atsižvelgia į tai, kad K.Rupulevičius pakartotinai per metus padarė tokios pačios rūšies teisės pažeidimą, už kurį jam 2009 m. liepos 22  d. buvo skirta administracinė nuobauda. Atsakomybę lengvinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Teismas nutarė subendrinus bausmes K.Rupulevičiui už padarytus administracinius teisės pažeidimus galutinai skirti 3700 litų  baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu ketveriems metams ir trims mėnesiams.

Nutarimas dar neįsiteisėjęs  ir per 10 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas