Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimuosius užpuolęs ir vieną žmogų nužudęs kretingiškis kalės 16 metų

Teismas skyrė 16 metų laisvės atėmimo 67 metų Broniui Varkulevičiui, kuris tyčia peiliu sužalojo savo seserį, mirtinai subadė jos draugą bei kėsinosi nužudyti sugyventinę, ketvirtadienį praneša Klaipėdos apygardos teismas.
Peilis
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad nuteistasis 2016-ųjų vasarą, apie 21 val. 30 min., Kretingoje esančiame name susipyko su seserimi ir jai dūrė peiliu. Moteriai buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Iš karto po šio įvykio vyriškis to paties namo koridoriuje penkis kartus peiliu sudavė sesers sugyventiniui. Šis gynėsi nuo smurtautojo, tačiau ir jis patyrė įvairius kūno sužalojimus, nuo kurių naktį Klaipėdos jūrininkų ligoninėje mirė.

Be to, minėtą vakarą nuteistasis siekė nužudyti savo sugyventinę.

Jis, laikydamas rankoje peilį, vaikėsi moterį po kambarius ir mėgino smūgiuoti. Tačiau jai pavyko pargriauti smurtautoją, o vėliau – pasislėpti kitame namo aukšte. Savo ruožtu pats kretingiškis po šio išpuolio pasislėpė, policija jį sulaikė tik po paros.

Vyras anksčiau neteistas, yra pensininkas, iki sulaikymo dirbo, darbovietė jį charakterizuoja kaip atsakingą, sąžiningą ir nepažeidinėjantį darbo drausmės.

Teisiamojo posėdžio metu vyras pripažino savo kaltę dėl asmenų sužalojimų ir vieno iš jų mirties. Tačiau jis neigė ketinęs nužudyti sugyventinę. Nuteistasis nurodė, kad įvykio aplinkybių neatsimena, nes tuo metu buvo girtas.

Teismas, išnagrinėjęs liudytojų, nukentėjusiųjų, specialistų parodymus, įvykio vietos bei nuteistojo drabužių apžiūros protokolus, konstatavo, kad asmuo įvykdė tris labai sunkius smurtinius nusikaltimus. Vienas iš jų sukėlė negrįžtamas pasekmes – žmogaus mirtį.

Teisėjų kolegija, skirdama bausmę, atsižvelgė į tai, kad šiuos nusikaltimus nuteistasis padarė tyčia, veiksmų pobūdis rodo didelį jo kaip asmens pavojingumą visuomenei.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Bronius Varkulevičius.
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Kaltinamasis Bronius Varkulevičius

Nuteistojo atsakomybę sunkino faktas, kad nusikaltimus jis įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Atsižvelgta ir į tai, jog vyras anksčiau neteistas, yra pensininkas, iki sulaikymo dirbo, darbovietė jį charakterizuoja kaip atsakingą, sąžiningą ir nepažeidinėjantį darbo drausmės. Jo atsakomybę lengvino aplinkybės, kad asmuo nuoširdžiai gailėjosi dėl savo veiksmų bei Klaipėdos teritorinei ligonių kasai kompensavo daugiau kaip 2 tūkst. eurų žalą

Paskirtą laisvės atėmimo bausmę vyriškis atliks pataisos namuose. Nukentėjusiosioms (seseriai bei nužudytojo dukrai) jis turės atlyginti po 25 tūkst. eurų neturtinę ir bendrą beveik 5 tūkst. turtinę žalą. Nuteistojo sugyventinė piniginių reikalavimų atsisakė.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai