Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuoniolikmetis bus teisiamas už mažametės pusseserės išžaginimą

Skuodo rajono apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio asmens seksualinio prievartavimo ir išžaginimo. Prokurorui Raimundui Galdikui surašius kaltinamąjį aktą, byla penktadienį perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Skuodas

Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą atlikdami Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad šių metų spalio ir lapkričio mėnesiais viename iš Skuodo rajono kaimų pas tetą gyvendamas vos aštuoniolikos metų sulaukęs vaikinas kelis kartus seksualiai prievartavo bei kartą išžagino septynerių metų pusseserę.

Pasak tyrimui vadovavusio prokuroro Raimundo Galdiko, jaunuolis prisipažino padaręs šį sunkų nusikaltimą ir dėl to gailisi – tai yra jo atsakomybę lengvinanti aplinkybė. Atsakomybę sunkinančių aplinkybių byloje nenustatyta. Įtariamajam skirta kardomoji priemonė suėmimas.  

Skuodo rajono vyriausiasis prokuroras Valdemaras Vaitekūnas atkreipė dėmesį, jog šis tyrimas buvo atliktas per galimai trumpiausią laiką – nuo tyrimo pradžios iki bylos perdavimo teismui nepraėjo nė mėnuo.

Šiemet tai vienintelė Skuodo rajono apylinkės prokuratūros teismu perduota byla dėl mažamečio asmens seksualinio prievartavimo ir išžaginimo.

Šiuo metu Šilutės rajono apylinkės prokurorai vadovauja trims tyrimams dėl galimų šio pobūdžio nusikalstamų veikų, keli tyrimai, susiję su galimu mažamečių asmenų seksualiniu prievartavimu, atliekami ir Klaipėdos mieste.

Maksimali bausmė už mažamečio asmens seksualinį prievartavimą – laisvės atėmimas iki 13 metų,  už išžaginimą – laisvės atėmimas iki 15 metų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas