Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Audi“ avarijoje su 3 vaikais žuvusi moteris buvo sužalota per namo sprogimą Vilniuje

Dramatiškų, kraują stingdančių įvykių seka: tragiškos avarijos prie Maišiagalos auka prieš kelerius metus vos nežuvo, kai girtas tuometis jos sugyventinis atsuko dujas ir susprogdino namus sostinės Šnipiškių rajone.
Temos iliustracija:
Temos iliustracija: sprogimo Vilniaus centre ir avarijos Vilniaus rajone padariniai / 15min archyvo nuotr.

Paaiškėjo, kad 2019 m. sprogimas Vilniaus centre ir išskirtinai tragiška šios savaitės avarija Vilniaus rajone turi baisią sąsają.

Abiejų šių įvykių auka tapo ta pati moteris: sprogimo metu jos gyvybė per stebuklą liko išsaugota, o tuo metu avarijos scenarijus ir padariniai buvo išskirtinai kraupūs: žuvo ir ši keleivė (gim. 1980 m.), ir trys jos vaikai, ir „Audi“ vairuotojas.

Portalas tv3.lt pastarąjį įtariamąjį „Audi“ avarijos kaltininką įvardija kaip naująjį dramatiško likimo daugiavaikės moters sugyventinį. Tuo metu buvęs jos gyvenimo „draugas“ tapo nuteistuoju nežmonišku elgesiu paženklintoje baudžiamojoje byloje.

Apie jautrų teisminį procesą 15min išsamiai rašė 2020 m.

Teismas vyko dėl išpuolio sostinėje 2019 m., kai prie pat miesto centro esančioje Šilutės gatvėje (Šnipiškėse) nugriaudėjo sprogimas. Jo metu būsto šeimininkė buvo stipriai sužalota, vėliau medikai nustatė vilnietei 60 proc. kūno nudegimą.

Sprogimo aplinkybes ėmus narplioti kriminalistams, paaiškėjo cinišku požiūriu ir elgesiu paženklinta drama.

Pasirodo, girtaujantis sugyventinis vilnietei buvo įgrisęs, tad ji liepė jam namuose apsvaigusiam nesirodyti. Kai šis visgi parėjo girtas – šeimininkė nurodė susirinkti daiktus ir nešdintis.

Moteris iš pradžių pabėgo į lauką, bet netrukus ryžosi sugrįžti, kad pamėgintų užsukti dujas. Tuomet ir nugriaudėjo galingas sprogimas.

Užuot paklusęs, sugyventinis atsuko dujas. Moteris iš pradžių pabėgo į lauką, bet netrukus ryžosi sugrįžti, kad pamėgintų jas užsukti. Tuomet ir nugriaudėjo galingas, namą sugriovęs bei du žmones sužalojęs sprogimas (sužeistas ir pats įtariamasis).

Kaltinamuoju pripažintas Aleksandras L. dėl pasikėsinimo nužudyti atsidūrė teismo suole, o sužalota sugyventinė buvo pripažinta nukentėjusiąja.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aleksandras L.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aleksandras L.

Kaip toliau po namų sprogimo klostėsi asmeninis moters gyvenimas, duomenų neturima, tačiau pirmadienio ryto kelionė „Audi“ automobiliu su teisės vairuoti net neturinčiu jaunu vairuotoju jos šeimai tapo lemtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas