Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 27

Avansus gavusiam, bet nepadirbėjusiam meistrui – nerimo dienos: prokuratūra peržiūri Luko bylą

Neįtikėtiną istoriją, kurioje buvo linksniuojama prieštaringos reputacijos meistro Luko Kubiliaus pavardė, 15min pasakojo praėjusį rudenį: teismai priima vieną nutartį po kitos, antstoliai ieško galų, o policija nepradeda nė vieno tyrimo. Visgi siužetų viešumas davė efektą: atidžiau į meistro bei nusivylusių jo klientų reikalus ryžosi pasižiūrėti prokuratūra.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Statybų, remonto bei apdailos meistro klientais norėję būti užsakovai, lyg susitarę, skundėsi tuo pačiu nepriimtinu veiklos modeliu: avansas paimtas, bet aptarti darbai – iki galo nepadaryti, terminai pažeisti.

„Luku laiptinių meistru“ įvardintas vyras sulaukė ir tokio titulo: „Skolininkas – žvaigždė“.

Pastarasis skambus asmens apibūdinimas kilo iš to, kad antstoliai turėjo ne vieną išieškojimo bylą L.Kubiliaus atžvilgiu: nors jo skolas patvirtindavo teismas, pinigai nebūdavo grąžinami, kad žmonėms belikdavo šansas kreiptis antstolių kontorą dėl priverstinio išieškojimo.

Prokuratūra nutarė įvertinti atidžiau

Po 15min publikacijos, vaizdingai tariant, antakius iš naujo pakėlė ir teisėsaugos atstovai. Generalinė prokuratūra (GP) 15min informavo, kad kai kurie iki šiol priimti sprendimai revizuojami: pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Likdavo neįvertintas sistemiškumo aspektas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Detaliau įvertinus jūsų nurodytą konkrečią situaciją nustatyta, kad atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą medžiagose, po pirminio duomenų tikrinimo, ne visada buvo gaunami ir atsispindėjo išsamūs duomenys apie galimai padariusį nusikalstamą veiką asmenį, todėl likdavo neįvertintas sistemiškumo aspektas“, – 15min pranešė GP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas