Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Avariją padariusi ir girtumo nesitikrinusi ekonomistė Rūta Vainienė 2 metus negalės vairuoti

Teismas uždraudė Rūtai Vainienei vairuoti transporto priemones, be to, garsiai ekonomistei skirta solidi bauda.
Rūta Vainienė su advokatu teisme
Rūta Vainienė su advokatu teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Garsios ekonomistės Rūtos Vainienės bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienio pavakarę paskelbė, kad 44 metų moteris kalta dėl automobilių avarijos sostinės senamiestyje.

Be to, vairuotoja šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles, po įvykio atsisakydama pasitikrinti blaivumą – tai prilyginama sunkiam girtumo laipsniui.

Todėl teisėja Aušra Valinskienė už sukeltą techninę avariją ir vairavimą galimai apsvaigus skyrė pažeidėjai griežtą nuobaudą: uždraudė 2 metus vairuoti transporto priemones ir nurodė sumokėti 2 000 litų baudą.

Bylos duomenimis, vieną šeštadienio (2012-12-29) vakarą grįžusi iš parduotuvės ir įvažiuodama į savo namų kiemą R.Vainienė kliudė kaimyno BMW.

Posėdžio metu R.Vainienė nurodė keturias priežastis, kodėl atsisakė pasitikrinti blaivumą: ji buvo blaivi, buvo įtūžusi (nes kaimyno mašina labai apsunkino įvažiavimą), nežinojo pasekmių ir pati išsikvietė policiją.

Teisme R.Vainienė nurodė keturias priežastis, kodėl atsisakė pasitikrinti blaivumą.

Anot teisme liudijusio policininko, R.Vainienė nenorėjo tikrintis blaivumo, nes esą tai ją žemina. Posėdžio metu apklausti pareigūnai teismui aiškino, kad avarijos vietoje nuo moters jautė sklindantį kvapą, panašų į alkoholio, ji svirduliavo.

R.Vainienė (gim. 1968 m. rugpjūčio 10 d. Vilniuje) – garsi Lietuvos ekonomistė, buvusi Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) prezidentė (2008–2011 m.), Vilniaus miesto tarybos narė (2007–2011 m.).

R.Vainienė teisme akcentavo, kad visada turi omenyje savo visuomeninį statusą, todėl vairavimas išgėrus jai yra tabu.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimas dar neįsiteisėjo, tiek policijos atstovai, tiek vairuotoja gali jį apskųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas