Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl balsų pirkimo Zarasuose, bus teisiamas kandidatas į Seimą Rimvydas Podolskis

Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Genadijus Jefimovas baigė ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Zarasų rajone.
Rimvydas Podolskis
Rimvydas Podolskis / 15min.lt/Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Prieš teismą stos ne tik narystę Darbo partijoje sustabdęs Rimvydas Podolskis, bet ir Zarasų gyventojas Artūras Baliukas.

R.Podolskiui pateikti įtarimai dėl balsų pirkimo organizavimo, o A.Baliukui įtarimai pateikti kaip bendrininkui.

Byloje yra ir trečias įtariamasis - Žygimantas Mackevičius. Manoma, kad jis išvykęs iš Lietuvos, paskelbta jo paieška.

Šiuo metu įtariamieji susipažįsta su tyrimo medžiaga, jie turi teisę pateikti prašymus papildyti tyrimą. Vėliau bus sprendžiama dėl bylos perdavimo į teismą, pranešė Generalinė prokuratūra.

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį jau antrą kartą panaikino į Seimą savarankiškai Zarasų-Visagino apygardoje kandidatuojančio R.Podolskio teisinį imunitetą. Pirmą kartą sutikimą patraukti R.Podolskį baudžiamojon atsakomybėn VRK davė spalį, kilus įtarimams dėl jo dalyvavimo pirkus rinkėjų balsus.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų spalio 16 dieną įtarus, kad tuomet Darbo partijos kandidatas į Seimą R.Podolskis, veikdamas bendrai grupėje su A.Baliuku, Ž.Mackevičiumi ir Ramūnu Garbinčiumi, suorganizavo rinkėjų papirkimą Zarasų rajone. Už kandidatui palankų rinkėjo balsą galėjo būti mokama 10-15 litų.

Pasak pranešimo, per tyrimą apklausta 40 liudytojų ir 15 nukentėjusiųjų, atlikti kiti procesiniai veiksmai. Atliekant tyrimo veiksmus nustatyti dar du R.Podolskio bendrininkai, kurių vienas išvyko iš Lietuvos, jo paieška paskelbta.   

Tarp liudytojų - Seimo narys Rokas Žilinskas ir jau už balsų pirkimą nubaustas zarasiškis R.Garbinčius. Jam Zarasų rajono apylinkės teismas yra skyręs 400 valandų trukmės viešųjų darbų bausmę.

Prokurorai praneša iš viso jau baigę penkis ikiteisminius tyrimus dėl trukdymo pasinaudoti balsavimo teise per praėjusių metų rudenį vykusius Seimo rinkimus. Trijose baudžiamosiose bylose teismai paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius, kuriais nuteisti keturi asmenys.

Šiuo metu dar vyksta 18 tyrimų, prokurorai apklausia liudytojus, laukia specialistų išvadų dėl rašysenos tyrimų ir atlieka kitus būtinus proceso veiksmus. 14 tyrimų nutraukta nenustačius nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių sudėties. Iš viso per Seimo rinkimus buvo pradėti 37 ikiteisminiai tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas