Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ramūnas Dobrovolskis teismui perdavė bylą, kurioje trys asmenys kaltinami prostitucijos organizavimu bei pelnymosi iš kito asmens prostitucijos.
Meilė už pinigus
Meilė už pinigus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų vasaros pabaigoje, kai Šiaulių apskrities VPK pareigūnai atskleidė, kad trijuose Šiaulių miesto butuose vietoj masažo buvo teikiamos prostitucijos paslaugos.

Nustatyta, kad šį neteisėtą verslą organizavo ir jam vadovavo vyriškis bei dvi moterys. Kaip priedanga buvo naudojamasi erotinio masažo teikimo paslaugomis. Prokuroro teigimu, nustatytas gana naujas prostitucijos būdas, kai prostitucijos paslaugos nebuvo teikiamos lytiškai santykiaujant, netgi atvirkščiai – merginoms buvo draudžiama lytiškai santykiauti su klientais.

Pareigūnai nustatė, kad minėtuose butuose masažas buvo atliekamas iki visiško lytinės aistros patenkinimo. Tai pat, kad šešios prostitucijos paslaugas teikusios merginos, kurių amžius nesiekė 22 metų, prostitucijos organizatorių buvo įtikintos, kad savo veiksmais nedaro jokio nusikaltimo, kai kurios iš jų turėjo verslo liudijimus, leidžiančius teikti masažo paslaugas.

Prokuroras R.Dobrovolskis pažymėjo, kad tai jau trečia byla dėl prostitucijos organizavimo ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, kuri šiais metais pasiekė teismą. Prokuroras pabrėžė, kad prokurorams sėkmingai bendradarbiaujant su policijos pareigūnais šios bylos buvo ištirtos itin greitai – per keletą mėnesių – ir perduotos teismui.

Baudžiamasis įstatymas už prostitucijos organizavimą bei pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos numato baudžiamąją atsakomybę – laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento