Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:41 /13:55

Pareigūnai išnarpliojo paauglių muštynes Klaipėdoje: išgelbėjo amžius

Klaipėdos apylinkės prokuratūra nutraukė du šią vasarą pradėtus ikiteisminius tyrimus, susijusius su nepilnamečių padarytomis nusikalstamomis veikomis. Vienas jų – dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, o antrasis – dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Abi šios istorijos buvo aprašytos 15min.
Nufilmuotos muštynės Klaipėdos centre, prie pat Danės
Nufilmuotos muštynės Klaipėdos centre, prie pat Danės / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas po to, kai į teisėsaugą kreipėsi žmogaus teises ginanti viešoji įstaiga, pareiškimu informavusi apie galimą nusikaltimą. Tuomet prie Danės upės buvo nufilrmuota, kaip merginos muša vieną paauglę.

Dėl kito įvykio į teisėsaugą kreipėsi nukentėjusiojo tėvai.

Šiuo atveju ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo nepilnamečiui iš pradžių buvo atliekamas dėl plėšimo.

Atsiprašė ir gailėjosi

Nustačius, kad plėšimo nebuvo, tyrimas perkvalifikuotas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalį – fizinio skausmo sukėlimas ir nežymus sveikatos sutrikdymas.

Tyrimo metu nustatyti du nepilnamečiai, kurie liepos 1 dienos vakarą šalia vieno prekybos centrų Klaipėdoje mušė kitą nepilnametį ir tai transliavo socialiniuose tinkluose.

Vaikinams pareikšti įtarimai, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės jie atleisti. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad įtariamieji yra nepilnamečiai, pirmą kartą padarę tyčinį nesunkų nusikaltimą.

Jie taip pat prisipažino padarę nusikalstamą veiką, nuoširdžiai dėl to gailisi, atlygino padarytą žalą, abu įtariamieji mokosi, savo poelgį vertina kritiškai, yra neteisti. Teismas šiems asmenims skyrė elgesio apribojimą 1 metams, įpareigojant juos per šį laikotarpį tęsti mokslą bei laikytis mokinio elgesio taisyklių.

Paauglėms skirta priežiūra

Kitas ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl grupės nepilnamečių merginų, šių metų birželio 13 dieną smurtavusių prieš kitą nepilnametę šalia Danės upės ir taip pažeidusių viešąją tvarką.

Įvertinus surinktą medžiagą, gauta pakankamai duomenų, objektyviai patvirtinančių, jog buvo padarytas viešosios tvarkos pažeidimas.

Paauglių muštynės
Paauglių muštynės

Tyrimo metu nustatytos dvi pažeidėjos merginos, kurios negali būti teisiamos, nes veikos padarymo metu nebuvo tokio amžiaus, nuo kurio asmuo atsako pagal baudžiamuosius įstatymus. Prokurorė, vadovavusi šiam ikiteisminiam tyrimui, kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją dėl minimalios priežiūros priemonių skyrimo abiem nustatytoms nepilnametėms merginoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas