Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis bus baudžiamas ir už kontrabandą, ir už kyšio davimą

Medininkų kelio poste toliau rizikuoja sieną kertantys užsieniečiai – sulaikytas Baltarusijos pilietis, siūlęs muitininkams kyšį.
Serbas Lietuvos muitininkams įteikė ir dokumentus, ir pinigus.
Kyšis. Asociatyvinė nuotr. / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Savaitės pabaigoje baltarusis V.A. į Lietuvą iš Baltarusijos atvyko lengvuoju „Citroen C5“ automobiliu. Atliekant įprastą muitinės patikrą tarp asmeninių daiktų muitinės pareigūnai aptiko 60 pakelių paslėptų „Pall Mall Azure“ cigarečių, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Keturiasdešimtmetis, matyt, pagal savo supratimą, greitai sumojo, kaip atsikratyti gresiančios atsakomybės – muitinės pareigūnui pasiūlė 40 JAV dolerių. Ir... prisidarė problemų dar daugiau.

Nesileisdamas į ilgas diskusijas muitininkas apie piliečio siūlymus informavo savo kolegas – Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnus, kurie, įvertinę baltarusio veiksmus, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl siekio papirkti pareigūną. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Įvertintas ir nelegalus tabako gaminių vežimas – surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl kontrabandos.

Tokie ir panašūs bandymai papirkti muitinės pareigūnus vis kartojasi. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį pradėti 33 ikiteisminiai tyrimai dėl siekio papirkti muitinės pareigūną. Iš jų – jau 16 atvejų, kai piliečiai buvo pripažinti kaltais, kitos bylos tebėra tiriamos.

Per visus 2013 m. dėl bandymo papirkti pradėta 14 ikiteisminių tyrimų, visais atvejais kyšius siūlę asmenys pripažinti kaltais.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (pagal Baudžiamojo kodekso 199 – 2 str. 1 dalį).

Krovininis vilkikas ir cigaretės sulaikyti, abu vairuotojai po apklausos buvo paleisti, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito