Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bankininkais apsimetę sukčiai toliau siaučia, per parą – 40 tūkst. eurų žala

Praėjusią parą į Lietuvos policijos įstaigas kreipėsi mažiausiai aštuoni žmonės, nukentėję nuo pagal tokį patį braižą „dirbančių“ sukčių. Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose gyventojams skirtingu metu paskambino nepažįstami asmenys, prisistatė banko darbuotojais ir išvilioję elektroninės bankininkystės kodus pasisavino jų pinigus. Visų nukentėjusiųjų nuostoliai sudaro per 40 tūkst. eurų.
telefonas
Asociatyvi iliustracija / 123RF.com nuotr.

Didžiausius nuostolius patyrė Klaipėdos apskrityje gyvenanti 1950 metais gimusi moteris. Ji policijai nurodė sukčių skambučio sulaukusi trečiadienį, būdama namuose.

Iš viso sukčiai iš moters asmeninės ir iš jos daugiabučio namo bendrijos banko sąskaitų apgaulės būdu pasisavino 10 360 eurų.

Kiek mažesnes sumas taip pat prarado ir Vilniaus apskrityje gyvenantis 1948 metais gimęs vyras bei pajūryje gyvenanti 1950 metais gimusi moteris.

Abu jie sukčių skambučių taip pat sulaukė trečiadienį ir, patikėję jų kalbomis bei suteikę elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus, iš savo sąskaitų prarado identišką sumą – 9 850 eurų.

Daugiau nei 5,2 tūkst. eurų prarado Šiauliuose gyvenantis 1961 metais gimęs vyras, kuriam pirmadienį paskambino SEB banko darbuotojais apsimetę rusakalbiai sukčiai.

Apgavikai išviliojo iš vyro jo mokėjimo kortelės kodą ir elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis, kuriais pasinaudoję pagrobė sąskaitoje laikytus pinigus.

Į tos pačios schemos pinkles ketvirtadienį pakliuvo ir Vilniaus rajone gyvenanti moteris bei 1988 metais gimęs Lentvario gyventojas. Abu jie patikėję sukčiais prarado kiek daugiau nei po 2 tūkst. eurų.

1,6 tūkst. eurų taip pat neteko ir Klaipėdos regione gyvenantis 1969 metais gimęs vyras.

Jis policijai nurodė, kad trečiadienį sulaukė nepažįstamos moters skambučio, kuri prisistatė banko darbuotoja ir teigė, kad kažkas bandė įsilaužti į jo banko sąskaitą.

Moteris vyrui liepė suvesti elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus, o tai padarius, nuo vyro sąskaitos buvo nuskaityta 1,6 tūkst. eurų.

Visais atvejais policija dėl įvykių pradėjo ikiteisminius tyrimus, aiškinamasi sukčiavimo ir kitų galimų nusikaltimų aplinkybes.

Apie pagal šią schemą dirbančius sukčius pastaruoju metu pranešama vis dažniau ir beveik kiekvieną dieną įvairiose Lietuvos vietose atsiranda į jų pinkles patekusių ir nukentėjusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas