Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bare vandališką išpuolį su mačete įvykdęs klaipėdietis išgirdo teismo nuosprendį

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2024 m. gegužės 15 d. nuosprendžiu anksčiau teistas klaipėdietis nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą.
Mačetė
Mačetė / 123rf.com nuotr.

Nustatyta, jog I. Ch. 2023 m. rugsėjo 15 d. Klaipėdos miesto viešoje vietoje, atėjęs prie baro, priėjo prie E. G., sėdinčio lauke prie staliuko, pašalinio asmens akivaizdoje, papurškė ašarinėmis dujomis E. G. į veidą, vėliau pasiėmė į rankas mačetę ir ją viešai demonstruodamas baro lankytojams bei atsitiktiniam praeiviui, einančiam pro barą D. J., įbėgo į baro vidų, paskui E. G. ir su juo susigrūmė, prirėmė prie jo mačetę.

Tuo pačiu metu, baro lankytojui V. G., mėginant iš nugaros atitraukti I. Ch. nuo E. G., mačete jam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Tokiu būdu kaltinamasis viešoje vietoje, savo įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl tokio elgesio. Teigė, kad konfliktas įvyko dėl ankstesnių nesutarimų su E. G., kuris socialiniame tinkle paviešino jo nuotrauką bei parašė, kad sumokės tam, kas jį (kaltinamąjį) suras. Jis į policiją dėl šio įvykio nesikreipė, nes norėjo vyriškai išspręsti šį klausimą. Tą dieną jis bare pamatė E. G., kuriam papurškė dujų į akis. E. G. pradėjus trauktis į baro vidų, jis ėjo jam iš paskos, rankoje turėdamas mačetę. Tuomet kilo muštynės tarp kaltinamojo ir E. G, kurių metu buvo sužalotas žmogus, bandęs juos išskirti.

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis šioje byloje padarė vieną tyčinį nesunkų nusikaltimą viešajai tvarkai bei kito žmogaus sveikatai. Šį nusikaltimą padarė lygtinio paleidimo metu, anksčiau ne kartą teistas už įvairias, tarp jų ir už smurtinio pobūdžio veikas realiomis laisvės atėmimo bausmėmis, o tai rodo, kad kaltinamasis iš ankstesnių teistumų išvadų nedaro ir tokiu savo elgesiu demonstruoja aiškų nenorą laikytis įstatymų bei gyventi dorai ir sąžiningai. Teismas taip pat atsižvelgė į byloje nustatytą vieną kaltinamojo atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir vieną jo atsakomybę sunkinančią aplinkybę. Teismas kaltinamajam skyrė galutinę 34 (trisdešimt keturių) parų arešto bausmę.

Nuosprendžiu nuspręsta nukentėjusiojo V. G. pareikštą civilinį ieškinį dėl 1 000 Eur neturtinės žalos atlyginimo tenkinti iš dalies ir jo naudai iš kaltinamojo priteisti 400 Eur neturtinės žalos atlyginimą. Taip pat nuosprendžiu nuspręsta civilinių ieškovų Klaipėdos teritorinės ligonių kasos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus civilinius ieškinius dėl 58,24 Eur ir 279,71 Eur turtinės žalos atlyginimo tenkinti visiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas