Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmė už asmenines keliones tarnybiniu visureigiu BMW X5 Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų direktoriui Iginijui Šakūnui – papeikimas

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad Pravieniškių valstybės įmonės prie pataisos namų direktorius Iginijus Šakūnas nesilaikė transporto priemonių įsigijimo, jų nuomos ir naudojimosi taisyklių. Dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir mokesčių mokėtojų pinigais I.Šakūnui skirta nuobauda – papeikimas.
BMW X5
Asociatyvinė iliustracija: I.Šakūnas prabangiu visureigiu BMW X5 važinėjo iš namų Vilniuje į netoli Kauno esančias Pravieniškes ir atgal. Valdišką mašiną jis laikė prie namų esančioje aikštelėje, už kurią taip pat mokėjo įmonė. / VSAT nuotr.

Kalėjimų departamente (KD) gavus informaciją apie laikinai einančio Pravieniškių Valstybės įmonės prie pataisos namų direktoriaus pareigas Iginijaus Šakūno galimą piktnaudžiavimą tarnyba ir kitus nusižengimus, Kalėjimų departamento direktoriaus Artūro Norkevičiaus pavedimu buvo atliktas tarnybinis tyrimas. Jo metu nustatyta, kad I.Šakūnas pažeidė darbo drausmę – nesilaikė transporto priemonių įsigijimo, jų nuomos ir naudojimosi taisyklių.

Už tai Pravieniškių Valstybės įmonės prie pataisos namų direktoriui I.Šakūnui buvo skirta nuobauda – papeikimas. Pirmadienio pavakarę, jau pasibaigus darbo dienai, žiniasklaidai ir visuomenei tai pranešė KD atstovai.

15min.lt primena, kad rugpjūčio pradžioje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija Kalėjimų departamentui pavedė įvertinti, ar Pravieniškių valstybės įmonės vadovas tinkamai naudoja tarnybinį transportą.

Kilo abejonių, ar tarnybinio transporto naudojimas kelionėms iš namų į darbą ir atgal atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Portalas lrytas.lt skelbė, kad I.Šakūnas prabangiu visureigiu BMW X5 važinėja iš namų Vilniuje į netoli Kauno esančias Pravieniškes ir atgal. Šią valstybės įmonei priklausančią mašiną jis laiko prie namų Vilniuje esančioje aikštelėje, už kurią taip pat moka įmonė.

Grupė Pravieniškių valstybės įmonės darbuotojų dėl direktoriaus I.Šakūno kreipėsi į Teisingumo ministeriją. Ši informaciją perdavė Kalėjimų departamentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?