Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčionėliuose be atšvaitų keliu ėjusį vyriškį partrenkė „VW Passat“

Švenčionėliuose įvyko eismo įvykis, kurio metu automobilis „VW Passat“ partrenkė keliu be atšvaitų ėjusį vyriškį. Nukentėjusiajam prireikė medikų pagalbos.
Atšvaitas
Atšvaitas / Utena.policija.lt nuotr.

Trečiadienį vakare Švenčionių rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio pareigūnai gavo pranešimą, kad Švenčionėliuose, prie degalinės „Luktarna“, automobilis patrenkė žmogų. Skubiai atvykę į įvykio vietą pareigūnai nustatė, kad automobilis „VW Passat“, priklausantis ir vairuojamas Vilniaus miesto gyventojo, partrenkė ta pačia kryptimi, dešine kelio puse, važiuojamąją kelio dalimi ėjusį 47 – erių metų Švenčionėlių miesto gyventoją.

Vairuotojas paaiškino, kad tamsoje nepastebėjo tamsiais drabužiais apsirengusio ir vežimėlį tempiančio vyro, todėl kad nei pėstysis nei jo tempiamas vežimėlis nebuvo pažymėti atšvaitais kaip to reikalauja kelių eismo taisyklės.

Dėl patirtos traumos vyriškis greitosios medicininės pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į Švenčionių rajono ligoninės traumatologijos skyrių. Iš eismo įvykio dalyvių paimtas kraujas girtumui nustatyti.

Nukentėjusysis policijai žinomas ir jau ne vieną kartą buvo baustas už padarytus administracinės teisės pažeidimus. Vilniaus apskrities VPK praneša, kad Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Policija primena, kad kiekvienas eismo dalyvis, nesvarbu – pėsčiasis, vairuotojas, vadeliotojas ar dviratininkas – nepamirštų kelyje būti matomas. Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Traukiamas (stumiamas) platesnis kaip 1 m vežimėlis turi būti su atšvaitais: kairėje vežimėlio pusėje iš priekio – baltu, o iš galo – raudonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas