Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be teisių „Nissan“ vairavęs vaikinas pateko į pasalą – atsirūgs ir krovinys

Vilniaus gyventojai įkliuvo su baltarusiškų cigarečių kroviniu. Ignalinos pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė tris vilniečius, gabenusius beveik tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, turėdami išankstinės informacijos, patruliavo ties Švenčionių rajono Piorkų kaimu. Pavoverės užkardos saugomame ruože jie surengė pasalą. Ši vieta yra apie tris kilometrus nuo sienos su Baltarusija.

Apie 9 val. ryto pasieniečiai pastebėjo į vienos sodybos kiemą įvažiuojantį automobilį. Tai buvo „Nissan Primera“, iš kurios išlipęs vairuotojas atidarė bagažinę. Netrukus prie jo priėjo du vyrai, nešini 6 polietileno plėvele apvyniotais ryšuliais, sukrovė juos į bagažinę ir pasišalino.

Vairuotojas sėdo į automobilį, apsisuko kieme ir išvažiavo keliu link Pavoverės kaimo. Talkinant Pavoverės užkardos pasieniečiams, rinktinės kriminalistai Švenčionių rajono Gužių kaime sulaikė automobilį ir jo vairuotoją, 22 metų vilnietį. Transporto priemonės bagažinėje sukrautose dėžėse VSAT pareigūnai rado 1449 pakelius cigarečių „Fest“, 990 pakelių „Minsk Super Slims“ ir 500 pakelių „Fest 7“. Rūkalai buvo paženklinti baltarusiškomis banderolėmis.

Netrukus Gužių prieigose į Specialiosios paskirties užkardos pareigūnų rankas pateko ir kiti du vyrai, matyti sodyboje. Kaip vėliau paaiškėjo, tai 46-erių ir 25-erių Vilniaus gyventojai, kurie po apklausos buvo paleisti, pasakojama VSAT atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Vilnietis „Nissan Primera“ vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo bei galiojančios techninės apžiūros pažymėjimo. Transporto priemonė yra išregistruota. Dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų vairuotojas perduotas Ignalinos policijos pareigūnams.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiams VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Cigaretės ir automobilis saugomi VSAT Ignalinos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito