Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bepilotį orlaivį su slaptu kroviniu Lietuvos pareigūnai pripažino „niekieno“ ir „pasisavino“

Vilniaus rajone pasieniečiai nutupdė savadarbę skraidyklę su kroviniu.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai: bepilotį orlaivį su slaptu kroviniu Lietuvos pareigūnai pripažino bešeimininkiu ir teisėtai „pasisavino“. / VSAT nuotr.

Vilniaus rajone pasieniečiai, panaudoję specialią įrangą, prie valstybės sienos su Baltarusija priverstinai nusodino droną. Bepiločiu orlaiviu iš Baltarusijos buvo atskraidinta 500 pakelių cigarečių.

Antradienį po vidurnakčio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą ties Šalčininkų rajono Mačiuliškių kaimu, apie puskilometrį nuo valstybės sienos su Baltarusija, tamsoje išgirdo pašalinį garsą. Tokį paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai. Netrukus patruliai pastebėjo ir patį objektą.

VSAT pareigūnai nedelsdami panaudojo nešiojamą bepiločių orlaivių užkardymo įrangą. Jie sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė. Paaiškėjo, kad tai savadarbis dronas. Prie jo buvo pritvirtintas ryšulys, kuriame rasta 500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasitelkę kinologą su tarnybiniu šunimi, pasieniečiai patikrino aplinkines vietoves, tačiau daugiau nieko įtartino neaptiko.
Bepilotis orlaivis ir cigaretės laikinai saugomi Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas