Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 14 /15:59

Biržiečių planas išgarsėti „TikTok“: dviratininkas nuspyrė veikiantį trikojį – draugas filmavo

Penktadienį socialinius tinklus užtvindė siužetas, kaip Biržuose dviratininkas nuspyrė policijos prižiūrimą veikiantį trikojį. Akivaizdu, kad situacija surežisuota, nes nufilmuota dviem rakursais: ir iš tarnybinio automobilio, ir „pokštininko“ bendrininko pastangomis.

Filmuotu siužetu apie šį akibrokštą Biržuose „Facebook“ tinkle penktadienį pasidalino ir Panevėžio apskrities policija, ir Lietuvos policija.

„Būna ir trikojis pakiša koją. Kaip liaudies išmintis byloja – „Nekask duobės kitam – pats įkrisi“. Nebandykite pakartoti“, – lakoniškai ir labiau filosofiškai komentuoja pareigūnai.

Dviračio vairuotojas teisinasi, neva atsitrenkė į trikojį netyčia.

Įrašas, tik filmuotas kitu rakursu, atsirado ir „TikTok“ tinkle. Tapo akivaizdu, kad situacija suplanuota sąmoningai.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Rasa Meištė 15min papildomai informavo, kad dviratininkui po incidento nustatytas 2,62 prom. apsvaigimas.

Už tai, kad vairavo dviratį girtas, dviratininkas bus nubaustas administracine tvarka ir tikriausiai sulauks tūkstantinės žalos.

Taip pat pareigūnai dar tikslina, kokią žalą šiuo akibrokštu dviratininkas padarė itin brangiai eismo kontrolės priemonei.

VIDEO: Kaip dviratininkas nuspyrė trikojį, nufilmuota ir iš policijos automobilio

Dviračio vairuotojas teisinasi, neva atsitrenkė į trikojį netyčia. Nors iš filmuotų medžiagų akivaizdu, kad vairą į trikojį jis pasuka sąmoningai, be to, priartėjęs ištiesia koją, o tuomet jau demonstratyviai griūva. Neatmetama, kad ir apsvaigo dviratininkas specialiai, kad po šio įvykio nufilmavimo galėtų teisintis, neva viskas įvyko netyčia arba dėl jo girtumo. Tačiau apsvaigimas nuo alkoholio Lietuvoje, kaip žinoma, yra atsakomybę sunkinanti, o ne lengvinanti aplinkybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas